Ancelotti je bio prvi kojem je Kroos rekao tajnu, a onda je "uletio" Modrić: "Jedina moguća..."

Danas su otkriveni detalji

Ancelotti je bio prvi kojem je Kroos rekao tajnu, a onda je "uletio" Modrić: "Jedina moguća..."

A. Čaušević

Toni Kroos je čovjek od riječi. Nijemac to dokazuje dugi niz godina. Koliko zapravo poštuje hijerarhiju pokazao je i svojim posljednjim potezom kojeg je danas saopštio i javnosti.

Kroos je napustio reprezentaciju Njemačke jer je vjerovao da će to biti najbolje za tu selekciju, a sada se vraća jer je to Julian Nagelsmann to od njega tražio.

Nije bilo lako donijeti odluku. Marca piše da je Carlo Ancelotti bio prvi koji je saznao Kroosovu odluku, sa Florentinom Perezom.

Njemački veznjak je želio reći treneru i klupskom rukovodstvu prije nego što objavi vijest kao stvar lojalnosti koja kada su u pitanju Kroos i Real ne poznaje granice.

Nijemac je trenera i čelnike uvjerio da odluka neće utjecati na njegovu privrženost bijelom klubu te navodno ova odluka nema nikakve veze s njegovom budućnosti.

Oglasi

Još uvijek nije razjasnio Ancelottiju hoće li ili ne nastaviti igrati nakon što završi Evropsko prvenstvo kojem je domaćin upravo Njemačka.

Ono što ne dopušta nikakvu sumnju je to da ako Kroos ne ostane u Real Madridu, neće nastaviti igrati ni za jednu drugu ekipu. To je navodno ponovio i ovaj put.

Za Ancelottija je Kroos esencijalan, ali ne samo ove sezone, već je uvjeren da će to biti slučaj i sljedeće sezone što potvrđuje i njegova forma.

Kroos je već godinama bio taj koji je u posljednji čas donosio odluku da li će nastaviti karijeru ili ne pa će i narednih sedmica držati Real u neizvjesnosti.

Inače, nakon što je objavio svima da se vraća u reprezentaciju Njemačke reagovao je i Luka Modrić komentarom na Instagramu te je podržao svog klupskog saigrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jedina moguća odluka kada te tvoja zemlja treba", napisao je Hrvat u komentaru Kroosu.

Kao što je poznato Modrić će u Njemačkoj vrlo vjerovatno igrati svoje posljednje veliko takmičenje u karijeri.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi