Adidas završava novi ogroman transfer Real Madridu: Dečko koji žari i pali je naredni Galaktikos!

Sjajni Nijemac stiže među Kraljeve

Adidas završava novi ogroman transfer Real Madridu: Dečko koji žari i pali je naredni Galaktikos!

Admin Čaušević

Real Madrid misli godinama unaprijed te prije ili kasnije dobije ono što poželi. Glamur, slava i sporstki uspjeh su ono što Kraljeve čine najvećim klubom na svijetu i praktično ih je nemoguće odbiti.

Florian Wirtz glavna je zvijezda Bayer Leverkusena, tima koji je sjajno vođen Xabijem Alonsom te je na pravom putu da prekine dugogodišnju dominaciju Bayerna u Bundesligi.

Ovaj 20-godišnji njemački veznjak zabio je osam golova i upisao 16 asistencija u 30 utakmica ove sezone u svim takmičenjima To znači da ga veliki klubovi u Evropi već imaju na svom radaru.

Igrač, prema Bildu, ne želi napustiti Leverkusen do 2025. godine, pa se čini da je izuzetno teško vjerovati da će na ljeto napustiti Apotekare.

Bayern ga ima kao glavnu metu, ali Bayer Leverkusen ne želi prodati svoju zvijezdu najvećem rivalu. Wirtz je jako povezan s Xabijem Alonsom i volio bi nastaviti sarađivati sa Špancem

Oglasi

Ostaje za vidjeti ostaje li španski trener u Bayeru ili pakira kofere ovog ljeta, bilo put Minhena bilo put Liverpoola gdje ga na klupi žele i slavni Redsi poslije najavljenog odlaska Juergena Kloppa.

S obzirom na ovakvu situaciju, klubovi koji se ne takmiče u Bundesligi imaju više šansi da dovedu Wirtza, ali na kraju će igrač biti taj koji će odlučiti.

Visina transfera bi trebala iznositi oko 120 miliona eura što bi bio apsolutni rekord za klub koji je na putu da konačno osvoji Bundesligu.

Adidas, njegov glavni sponzor, želio bi da igrač potpiše za Real Madrid u ljeto 2025. Njemačka marka oblači i Los Blancose, a prema Bildu već je sudjelovala u dolasku Judea Bellinghama u Madrid.

Do 2025. godine Real bi mogao bi ostati bez Tonija Kroosa i Luke Modrića, a Wirtz bi bio važna zamjena za dvojicu legendarnih veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako navode njemački mediji, veliki biser Apotekara je opsjednut osvajanjem naslova pa će uvijek više gledati na sportski nego na ekonomski aspekt zbog čega je velika vjerovatnoća da će završiti u Realu.

Ljeto 2024. godine je u Realu rezervisano za Kyliana Mbappea, a čini se da je Florentino Perez uz asistenciju Adidasa već počeo raditi i na dovođenju nove velike zvijezde.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi