FOTO: RK Konjuh/facebook

Klub ozvaničio posao

Anes Bečić novi rukometaš RK Konjuh

Haris Zilić

Bliži se kraju i prelazni rok kada je u pitanju rukomet u Bosni i Hercegovini, a klubovi finiš koriste da pokušaju još iskritalizirati igrački kadar.

Posao je danas ozvaničio i RK Konjuh, tako da klub će klub i Živinica u proljetnom dijelu Premijer lige BiH u svojim redovima imati novo ime.

Redove Konjuha pojačao je Anes Bečić koji je ranije bio i na spisku reprezentacije Bosne i i Hercegovine i dobro je poznato ime na rukometnim parketima u našoj državi.

Klub iz Živinica je posao ozvaničio i na svojim zvaničnim stranicama putem društvenih mreža.

"Anes Bečić je novo ime u narandžastoj porodici.

Anes Bečić je rođen u Zenici a u naš klub dolazi iz RK Iskra Bugojno. Anes igra na poziciji desnog krila te će biti dodatna snaga našeg tima, kako u kvalitetu tako i u širini rostera.

Anes je još nastupao za RK Čelik, RK Bosnu Sarajevo, RK Izviđač, RK Vogošću, izraelski Maccabi Tel Aviv, austrijski Trofaiach te RK Slobodu.

Anes je svojim dosadašnjim igrama u karijeri dovoljno predstavio svoje igračke mogućnosti te se radujemo da će biti član našeg kolektiva.

Čestitamo UO RK Konjuh na odlično odrađenom poslu a Anesu želimo mnogo zdravlja, golova i sportske sreće", stoji u saopštenj RK Konjuh.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Konjuh je u zlatnoj sredini Premijer lige Bosne i ui Hercegovine i nakon 14 odigranih kola nalaze se na devetoj poziciji sa 13 osvojenih bodova, četiri više od opasne zone i četiri manje od pozicija koje vod eu evropska takmičenja.

U 15. kolu ekipa Konjuha za vikend u kantonalnom derbiju dočekuje tuzlansku Slobodu, a ovaj meč igrat će se u Banovićima u subotu 24. 2. s početkom u 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.