FOTO: EPA

Bez nervoze u Londonu

Topnici pucaju iz svih oružja: Arsenal deklasirao Newcastle

Haris Zilić

Arsenal je odigrao furiozan susret u 26. kolu engleskog Premiershipa i nastavio lov sa Liverpoolom i Manchester Cityem za naslov prvaka, a večeras navijači Topnika nisu imali nervoze.

Arsenal je deklasirao Newcastle sa čak 4:1, a gosti su još jednom pokazali da su daleko od prošlosezonskiih igara kada su izborili plasman u Ligu prvaka.

U 18. minuti autogol Botmana za 1:0 i to je dalo krila igračima Arsenala, a goste potpuno poremetilo.

Šest minuta kasnije, tačnije u 24. minuti Martinelli asistira, a Havertz pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još bolja igra domaćina, propustili su Topnici nekoliko dobrih prilika na startu drugog poluvremena.

Sredinom drugog poluvremena za četiri minute totalni nokaut gostiju sa sjevera.

U 65. minuti Saka pogađa za 3:0 na asistenciju Havertza, a u 69. minuti Rice upisuje asistenciju, a Kiwior pogodak za 4:0.

Do kraja utakmice gosti su uspjeli ublažiti poraz, a za konačnih 4:1 pogodio je Willock u 84. minuti, asistent je bio Burn.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Arsenal - Newcastle 4:1 (Botman (ag) 18', Havertz 24', Saka 65', Kiwior 69'/Willock 84')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.