Minimalac Građana na jugu
(AP Photo/David Cliff)

Nastavlja se trka u vrhu Premiershipa

Minimalac Građana na jugu

H. Zilić

Manchester City nastavlja utrku sa Liverpoolom i Arsenalom za titulu prvaka Engleske. U 26. kolu Građani su večeras kao gosti savladali vrlo neugodni i borbeni Bournemouth minimalnim rezultatom 1:0.

City je bolje otvorio utakmicu i već u devetoj minuti imao veliku priliku preko Haalanda, no lopta nakon njegovog udarca odlazi malo pored gola domaćina.

Nakon toga bilo je poluprilika pred oba gola, Građani su imali veći posjed, konkretnije akcije, a nagrada za dobru igru stiže u 24. minuti.

Foden je natrčao na jedan odbijanac i pospremio loptu u mrežu za 0:1 i zasluženo slavlje gostiju sa Etihada.

Dobra akcija domaćih preko Tavernierea u 34. minuti, izostala je realizacija, a dvije minute kasnije na drugoj strani ponovo prijeti Haaland i to su bila posljednja uzbuđenja u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta prva prilika za Bournemouth, Kerkez je ubacio, a njegovi saigrači ne dolaze do lopte, moglo je biti opasno po gol gostiju iz Manchestera.

Oglasi

U 52. minuti blokiran pokušaj Haalanda, koji je tako propustio treću dobru priliku u večerašnjem susretu.

Domaći su igrali hrabrije otvorenije u drugom poluvremenu, zaprijetio je Smith u 67. minuti, ostalo je na semaforu 0:1.

Haalanda jednostanvo nije išlo. U 75. minuti norveški napadač propušta još jednu kolosalnu šansu, ostalo je 0:1, lopta nije htjela u mrežu.

U 85. minuti velika prilika za domaće da dođu do izjednačenja, Outtara je promašio zicer, lopta je nakon njegovog udarca otišla pored desne stative.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i gosti su upisali vrijedna tri boda u borbi za sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Bournemotuh - Manchester City 0:1 (/Foden 24')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi