Englezi pronašli podatak koji je uveliko zabrinuo navijače Arsenala, glavni razlog je Mikel Arteta
FOTO: EPA

Statistika mu ne ide u prilog

Englezi pronašli podatak koji je uveliko zabrinuo navijače Arsenala, glavni razlog je Mikel Arteta

E. Oštraković

Fudbaleri Arsenala sinoć su poraženi od Porta u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Porto je na svom terenu ostvario pobjedu od 1:0, a jedini gol postignut je u posljednjim trenucima meča.

Zabrinjavajući podatak za navijače Arsenala otkrili su novinari iz Engleske, a sve nakon što je Arsenal sinoć odigrao jako lošu utakmicu u okviru Lige prvaka.

Arseanl je, prije utakmice koja je odigrana sinoć, imao dva vezana gostovanja u Premiershipu na kojim je postigao ukupno jedanaest golova i ostvario je dvije ubjedljive pobjede.

Nikome nije jasno kako je ekipa nakon toliko postignutih golova sinoć odigrala tako katastrofalnu utakmicu, koju je na kraju završila bez jednog jedinog udarca u okvir gola protivnika.

Veliki problem pravi Arsenalu činjenica da Topnici nikada nisu ostvarili pobjedu na evropskoj utakmici na domaćem terenu pod trenerskom palicom Mikela Artete.

Oglasi

Tehnički su ostvarili pobjedu na svom terenu, ali tu utakmicu nisu igrali na Emirateu. Naie, 2020. godine protiv Benfice domaći teren Arsenala bio je u Grčkoj zbog pandemije Koronavirusa.

Nakon što su sinoć poraženi od Porta Arteta je imao šta da kaže novinarima nakon užasne igre svojih fudbalera.

"Falilo nam je mnogo toga, ali najviše toga da budemo opasni. Morali smo biti agresivniji, posebno kada imamo loptu u posljednjoj trećini terena", rekao je Arteta, te je nastavio:

"Moramo neke stvari promijeniti, posebno u načinu na koji smo napadali. Da budem iskren, Porto nije mnogo toga napravio, ali nismo ni mi", kazao je Arteta.

Španac je bio ljut zbog primljenog gola u samoj završnici jer zna da je to promijenilo dosta stvari pred revanš.

Oglasi

"Moramo te situacije razumjeti. Kada ne možeš pobijediti onda moraš da igraš na remi, a ne da izgubiš. Ali, ovo je tek prvo poluvrijeme, a drugo poluvrijeme je na Emiratesu".

Žalio se trener Arsenala i na previše faula za domaćina, te na to što igrači Porta nisu imali pretjeranu želju za igrom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ubijali su nam ritam. Napravili su nam 35 ili 37 prekršaja. Nismo to smjeli dopustiti. Sada barem znamo šta da očekujemo. Nismo smjeli da dodirnemo nikog jer je odmah bio faul. Naučit ćemo iz toga i pripremiti se bolje", završio je Arteta.

Arsenal će prolaz dalje tražiti u revanšu na Emiratesu, a svima je jasno da će morati igrati dosta, dosta bolje nego što je to bio slučaj sinoć.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topnik1980
Evo guzije hahahaha nesto mu mali utd gubi bodove od najstarijeg londonskog kluba a on nek procita ko je taj
0 0
DOKTOR_GAZ_
Kad vec pises, onda tacan podatak je da NISU POBJEDILI KNOCK-OUT utakmicu na domacem terenu pod AR567OM..dakle 0 pobjeda u toj fazi, 0 suteva u okvir gola protiv PORTA, 0 EVROPSKIH TROFEJA..ali u glavama prosjecnog navijaca AR567ALA nema mjesta za CINJENICE..sportski pozdrav, brzo ce REVANS, pa ce i zvanicno ISPASTI..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi