Bruno Petković je uvijek u centru pažnje (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Spremno je dočekao fotografa

Na Maksimiru je usred utakmice nastala zanimljiva fotografija Brune Petkovića

Midhat Šljivak

Bruno Petković danas je pod povredom odigrao 75 minuta u derbiju 24. kola HNL-a između Dinama i Rijeke. Više nije mogao, pa ga je Sergej Jakirović izvadio iz igre i šansu je pružio Franu Brodiću koji je postigao pobjednički gol. Imao je Petković u prvom poluvremenu odličnu šansu nakon koje je nastala izuzetno zanimljiva fotografija.

Dinamo u Bruni Petkoviću ima istinskog vođu. Sjajni napadač je danas rovit odradio 75 minuta u derbiju protiv Rijeke i izašao je tek kada je trener Sergej Jakirović primijetio da mu nestaje snage.

Fran Brodić je dobio šansu i iskoristio ju je. Iskoristio je penal dosuđen u 95. minuti i donio je svom timu velika tri boda u borbi za titulu.

Petković nije imao previše šansi. Utakmica je bila izuzetno tvrda, pa su, posebno u prvom poluvremenu, napadači imali dosta problema da dođu do protivničkog gola.

Baš je 29-godišnji napadač u prvom dijelu imao najbolju šansu. Njegov udarac glavom nekim čudom je iz gola izbacio Stjepan Radeljić, a nakon toga je nastala zaista zanimljiva fotografija.

Vidio je napadač Dinama da je on taj koji je u fokusu nakon promašaja. Odlučio je pozirati i nastala je izuzetna fotografija hrvatskog reprezentativca na derbiju.

Bruno Petković pozirao fotografu nakon velike šanse (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Ove sezone Bruno Petković je nastupio 17 puta u HNL-u. Ima učinak od devet pogodaka i tri asistencije. Ovom učinku je u evropskoim nastupima dodao još pet golova i četiri asistencije.

Bruno Petković odbio bogate ponude i postao najplaćeniji igrač Dinama

Bruno Petković se konstantno u prethodnih godinu-dvije povezivao s odlaskom iz Dinama. Prošlog ljeta te priče su bile intenzivne, a najviše je zagrizao turski Trabzonspor.

Navodno je i Dinamo u jednom trenutku prihvatio ponudu. Međutim, Petković se nećkao i na kraju je odlučio da ne želi nigdje.

Sve bogate ponude je ovaj napadač odbio. Odlučio je ostati u Dinamu, gdje je prvo ime i glavna zvijezda, a može se reći da nije pogriješio.

Petković je, prema određenim navodima, najplaćeniji fudbaler zagrebačkog kluba i godišnje uzima milion eura.

Vjerovatno bi negdje drugo uzimao mnogo više novca. Međutim, nigdje ljubavi navijača ne bi imao kao u Dinamu. To je sasvim sigurno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hoće li on i u narednoj sezoni nositi dres Modrih vidjet ćemo na kraju sezone. Ponuda će sasvim sigurno biti dosta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti