Gorit će sve zbog derbija u Maksimiru: GNK Dinamo s penala u 95. minuti srušio Rijeku!
(Foto: Marko Lukunic / Pixsell)

Brodić za trijumf Modrih

Gorit će sve zbog derbija u Maksimiru: GNK Dinamo s penala u 95. minuti srušio Rijeku!

M. Šljivak

GNK Dinamo Zagreb savladao je danas HNK Rijeka na Maksimiru s 1:0 u derbi susretu 24. kola HNL-a. Odluka je pala s penala u 95. minuti meča.

Dinamo je nakon izbacivanja španskog Betisa s velikim ambicijama ušao u derbi s vodećom Rijekom u prvenstvu Hrvatske. Tražio je tim Sergeja Jakirovića tri boda s kojim bi zaprijetio rivalu na vrhu tabele i do njih je došao u nadoknadi.

Prvo poluvrijeme derbija na Maksimiru donosi tvrdu i opreznu igru s obje strane, a na prvo uzbuđenje čekalo se do 25. minute meča.

Nakon brze kontre Rijeke Ivanović kreće prema golu Dinama, Nevistić istrčava i starta na protivničkog napadača. Sudija Dario Bel mu daje žuti karton, gosti su tražili crveni, da bi nakon provjere VAR-a Bel napravio zanimljiv potez jer je odlučio da nema ništa ni od prekršaja i dao je loptu domaćem timu.

U finišu prvog dijela i Dinamo traži crveni karton. Ivanović neoprezno sa žutim kartonom kupi Teophilea, Bel mu je progledao kroz prste.

Oglasi

Najveća šansa viđena je u drugoj minuti nadoknade. Bruno Petković nakon ubačaja matira Labrovića, ali bh. fudbaler Stjepan Radeljić fenomenalno reaguje i s linije izbacuje loptu u teren i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Rijeka bolje ulazi u nastavak. Samo što je ušao u igru Mirko Marić nakon prekida trese mrežu Dinama, no VAR mu zbog ofsajda kvari slavlje.

Šest minuta kasnije ogromna šansa za Dinamo. Sučić fenomenalno pronalazi Kaneka, ali Japanac ne koristi zicer i propada velika prilika za Modre.

Rijeka ponovo prijeti preko Marića. U 62. minuti napadač gostiju tuče pored gola s pet metara.

Oglasi

Nakon brojnih izmjena igra se rasplamsala s obje strane. Bilo je prijetnji, no nikako konkretnih kojim bi jedan tim uspio doći do vodećeg pogotka.

A onda u 94. minuti šok za Rijeku. Dosuđen je penal za Dinamo nakon što je Godić s leđa srušio Špikića, Brodić preuzima odgovornost i donosi Dinamu pobjedu od 1:0.

HNL, 24. kolo:

Dinamo - Rijeka 1:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

GNK Dinamo Zagreb: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Sučić, Mišić, Baturina, Kaneko, Hoxha, Petković.

HNK Rijeka: Labrović - Mitrović, Radeljić, Bogojević, Smolčić, Selahi, Hodža, Fruk, Grgić, Pjaca, Ivanović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Pa kako ce drugacije nego s penala u 95.'
1 0
FudbalskiGenije
Kako im se namješta haos, gore nego Bayernu i Barseloni..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi