Navijač na Maksimir donio ikonski dres: Sad je vrijeme da najveći Hrvat ikad ispuni obećanje
Navijači nestrpljivo čekaju legendu (Foto: Marko Lukunic / Pixsell)

Jasna poruka navijača za Luku Modrića

Navijač na Maksimir donio ikonski dres: Sad je vrijeme da najveći Hrvat ikad ispuni obećanje

M. Šljivak

GNK Dinamo Zagreb je u derbiju 24. kola HNL-a na Maksimiru dočekao HNK Rijeka, a pred početak ovog meča na jednoj od tribina gdje se nalaze domaći navijači pojavio se dres čovjeka kojeg svi nestrpljivo žele u Zagrebu - Luke Modrića.

Luka Modrić napušta Real Madrid na kraju ove sezone. Saudijska Arabija ili MLS se spominju kao potencijalne destinacije za legendarnog veznjaka, ali dio ljudi iz Dinama se nada kako bi 38-godišnjak mogao doći na Maksimir i završiti karijeru u svom klubu.

Prije nekoliko dana predsjednik kluba Mirko Barišić je pozvao Luku nazad u Dinamo. Poručio mu je kako su mu vrata kluba zauvijek otvorena.

To je kod navijača Modrih itekako povećalo euforiju. Danas je jedan od njih direktno s Maksimira poslao pozivnicu najvećem hrvatskom fudbaleru svih vremena.

Lukina 'desetka' iz starih dana podignuta je na jednoj od tribina. To je dovoljan znak da Modrića navijači jedva čekaju da se vrati u klub i sada je sve u rukama sjajnog veznjaka.

Oglasi

Navijač GNK Dinamo s dresom Luke Modrića (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Modrić ima ozbiljne i bogate ponude iz Saudijske Arabije i Sjedinjenih Američkih Država. Cifre uopšte nisu male i birat će između ljubavi i novca u ovom slučaju.

Luka Modrić je obećao povratak u Dinamo

Luka Modrić je Dinamo napustio 2008. godine i otišao je u redove Tottenhama. Nakon posljednje utakmice je obećao da će se vratiti.

"Obećavam da ću se vratiti. Volim vas najviše", poručio je tada mlađahni Modrić.

16 godina kasnije svi legendu nestrpljivo čekaju kod kuće. On će donijeti konačnu odluku, a ono što je za sada jedino sigurno je to da neće ostati u Realu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Modrić je u prvom timu Modrih odigrao 79 utakmica i imao je učinak od 24 pogotka i 21 asistenciju. Nakon toga je ispisao historiju svjetskog fudbala i postao je najbolji na svijetu 2018. godine.

I s 39 godina bi definitivno bio veliko pojačanje za tim s Maksimira i 'desetka' ga spremno čeka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti