Trener Rijeke jasan nakon poraza od Dinama: "Znate kako se kaže: Na silu - na silu..."
FOTO: Marko Prpic/Pixsell

Nakon poraza svoje ekipe

Trener Rijeke jasan nakon poraza od Dinama: "Znate kako se kaže: Na silu - na silu..."

E. Oštraković

U derbiju 24. kola SuperSport HNL-a ekipa Dinama je u 95. minuti uspjela slomiti Rijeku i ostvariti minimalnu pobjedu. Zanimljivo je da je pobjednički gol postignut sa bijele tačke.

Prije nekolik dana Dinamo je iz Konferencijske lige izbacio ekipu Betisa, a umorni od tog susreta igrali su danas derbi sa vodećom Rijekom.

Utakmica je riješena duboko u sudijskoj nadoknadi, tačnije u posljednjim sekundama susreta, a pobjednički gol postignut je iz penala.

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je trener Rijeke Željko Sopić.

"Znate kako se kaže: Na silu - na silu. Čestitam Dinamu. Imali smo plan igre i ne mogu nikome prigovoriti. Imali smo na kraju loptu pod kontrolom i dali smo pas nazad. Pričao sam o Francu Baresju, koji je jedan od najveći ikad, izbio je 40 lopti na tribine. A mi vraćamo loptu nazad u 94. minuti. Ali eto, tako djecu danas uče.

Oglasi

Suđenje neću komentarisati. Misim da smo trebali više igrati prema naprijed. Imali smo par kontri u kojima smo se spetljali. Teška utakmica naš očekuje protiv Rudeša, moramo se što prije oporaviti. Neki igrači će dobiti priliku koji nisu tu igrali", rekao je Sopić.

Jako zanimljivo prvo poluvrijeme viđeno je na utakmici u Zagrebu. Najveća šansa viđena je u drugoj minuti nadoknade.

Bruno Petković nakon ubačaja matira Labrovića, ali bh. fudbaler Stjepan Radeljić fenomenalno reaguje i s linije izbacuje loptu u teren i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Gol odluke postignut je u sudijskoj nadoknadi utakmice, tačnije u 95. minuti ove utakmice.

Dosuđen je penal za Dinamo nakon što je Godić s leđa srušio Špikića, Brodić preuzima odgovornost i donosi Dinamu pobjedu od 1:0.

Dinamo - Rijeka 1:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

GNK Dinamo Zagreb: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković, Sučić, Mišić, Baturina, Kaneko, Hoxha, Petković.

HNK Rijeka: Labrović, Mitrović, Radeljić, Bogojević, Smolčić, Selahi, Hodža, Fruk, Grgić, Pjaca, Ivanović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Pero izdrži 25.2.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi