Poznato i kako je kažnjen

Petković je Jarnija nazvao klaunom, sada je stigla kazna od HNS-a

Esmer Oštraković

Veoma zanimljivo bilo je u Hrvatskoj pred duele Dinama i Betisa u okviru konferencijske lige, a za sve je najviše "kriv" Jarni koji je svojom izjavom izazvao veliki bijes hrvatske javnosti.

Naime, Jarni je tada rekao da će u duelu Dinama i Betisa navijati za tim iz Španije, a to se nije dopalo velikom broju navijača Dinama.

Nakon svega Jarniju je odgovorio kapiten Dinama Bruno Petković koji ga je nazvao klaunom.

Hrvatski nogometni savez kaznio je Brunu Petkovića zbog komentara o bivšem selektoru u-17 reprezentacije Hrvatske Robertu Jarniju sa 5000 eura.

Petković je kažnje zbog povrede tačke V., stavka 1.6 Kodeksa o ponašanju nogometnih radnika i klubova.

Ovaj član Kodeksa o ponašanju nalaže se da se nogometni radnici sudrže u javnosti negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije.

Šta je rekao Jarni?

Jarni nije krio da navija za Betis na ovoj utakmici, a nikome u Dinamu se to nimalo nije dopalo pa ni Petkoviću.

"Za koga ću navijati? Pa za koga nego za Betis, ipak je to moj klub. U njemu sam proveo tri sjajne godine, a u Dinamu nisam igrao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ne znam ko može da mi zamjeri, ja sam uz to i hajdukovac u srcu", rekao je Robert Jarni u intervjuu za Večernji list.

Petković mu je žestoko odgovorio

"Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun", rekao je Petković.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti