Ko odlazi, a ko ostaje?

Novi sportski direktor Bayerna je rekao šta misli, pojedine zvijezde se tresu od nervoze

Edmir Škorić

Max Eberl novi je sportski direktor Bayerna, kojeg očekuje puno posla, a njegove prve reakcije i izjave zabrinule su pojedine fudbalere njemačkog tima.

Max Eberl je odmah naglasio da su svi trenutni igrači Bayerna "na probi do kraja sezone", odnosno da će sami odlučiti o tome hoće li na ljeto ostati u klubu.

Uglavnom, Eberl je rekao da "nema potrebe razmišljati o tome da li će neko ostati na osnovu toga što ga navijači vole ili što je 'domaći' igrač", što se nekako najviše odnosilo na Thomasa Mullera i Joshuu Kimmicha.

"Apsolutno niko nije siguran", rekao je sportski direktor Bavaraca. On u svom ambicioznom planu tvrdi da želi Bayern pretvoriti u moćnu porodicu "Mia san mia".

"Ne želim dati broj, ali ćemo pogledati ko će se pridružiti i dati Bayernu ovo srce i dušu da možda postignemo naše ciljeve," rekao je Eberl. Svako kome nedostaju vrline "karaktera i mentaliteta" koje su hitno potrebne, može otići, bez obzira na sve.

Također više nisu nedodirljivi ni krilni igrači Leroy Sane, Serge Gnabry i bivši heroj Lige prvaka Kingsley Coman. Sane je igrao izvanredno u prvom dijelu sezone, ali se opet "pokvario".

Gnabry proživljava sezonu epidemije, Tuchel se nedavno našalio: "Koji Serge?" A Bayern također očekuje više od Comana koji je trenutno povrijeđen.

Leon Goretzka je također pod lupom i morat će se dobro pomučiti do kraja sezone ako namjerava da ostane u Minhenu, dok je velika neizvjesnost oko Alphonsa Daviesa, koji je sve bliže Real Madridu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uz kapitena Neuera i superzvijezdu Kanea, jedini koji zaista mogu biti sigurni su veteran Thomas Müller i mladi Jamal Musiala, Aleksandar Pavlović i Mathys Tel. Eberl je potonjeg spomenuo nekoliko puta kada je iznosio svoju filozofiju transfera. "Potrebne su nam zvijezde", rekao je, ali i igrači sposobni za razvoj, "kojima moramo dati vremena za igru."

Na ljeto bi moglo doći do velikog preokreta u Bayernu, što bi također moglo rezultirati žrtvama nekih zvijezda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.