Bayern na ljeto sprema transfer za koji im već sada svi kažu da je nemoguća misija

Vide ga kao zamjenu za Daviesa

Bayern na ljeto sprema transfer za koji im već sada svi kažu da je nemoguća misija

E. Čaušević

Alphonso Davies na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Bayern i karijeru nastaviti u Real Madridu, a pojavila se informacija da se već zna koga u minhenskom klubu žele dovesti kao zamjenu za Kanađanina.

Već nekoliko sedmica špekuliše se da je Davies donio odluku da na kraju sezone napusti Bayern i karijeru nastavi u Real Madridu s kojim je navodno već sve dogovorio.

Kanađanin je odbio mogućnost produženja ugovora koji ističe na ljeto 2025. godine, a Bavarci ne žele rizikovati da on napusti klub bez obeštećenja i svjesni su da će ga morati prodati na kraju ove sezone.

Davies se već neko vrijeme nalazi na meti Kraljeva i nakon što je stigla ponuda jednostavno nije mogao to da odbije, te je čelnicima Bayerna poručio da je vrijeme za rastanak.

U Bayernu su svjesni da je Daviesov ostanak skoro pa nemoguća misija i već razmišljaju o tome koga bi mogli dovesti na ljeto kao njegovu zamjenu.

Oglasi

S Bavarcima se već povezuje nekoliko imena, no mnogi su se iznenadili kada se pojavila informacija da je prva želja ovog kluba Andy Robertson koji već godinama igra fantastično u Liverpoolu.

U Bayernu ovog Škota vide kao idealnu zamjenu za Daviesa i navodno će pokušati da "ispipaju teren" kod čelnika Liverpoola kako bi saznali da li ima šanse da puste Robertsona na ljeto da napusti Anfield.

Robertson ima s Redsima ugovor do ljeta 2026. godine i navodo Bavarci su spremni da plate oko 40 miliona eura za njega, no svjesni su da ga Liverpool neće baš tako lako pustiti s obzirom da je on standardan na poziciji lijevog beka već godinama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, činjenica je da je Robertson prva želja Bayerna što se tiče zamjene za Daviesa, a da li će njegov dolazak biti nemoguća misija za njemačkog velikana ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sipuga
Hahah nema sanse moje misljenje.da je Bayern prije 10 godina nema sanse da bi odbijo takvu ekipu ali sad truhli kadar I da ides igrati sa njima jedino Ako si lud
0 1
MaxBavarac
Ahahah,koje ste vi hablesine,sad prva zelja Robertson sad Hernandez,pa tko je??? Da hoce vise i otici Davies samo da prestanete pisati o tome...a sto se tice ove gore dvojice,mislim da nijedan nikad nece doci u Bayern!!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi