Odavno nije u klubu, ali genijalan potez Salihamidžića mogao bi Bayernu omogućiti veliko pojačanje
Fenomenalan potez Salihamidžića mogao bi koristiti Bayernu (Foto: EPA)

Hasan je napravio pravi dogovor

Odavno nije u klubu, ali genijalan potez Salihamidžića mogao bi Bayernu omogućiti veliko pojačanje

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern uskoro bi mogao početi pregovore s AC Milanom o transferu 22-godišnjeg nizozemskog napadača Joshue Zirkzeea i namjeravaju napraviti ozbiljan dogovor u tom poslu. Bavarci imaju prava na mladog Nizozemca koji je prodat Bologni i to žele maksimalno iskoristiti.

Joshua Zirkzee stigao je u Bolognu iz Bayerna 2022. godine za 8.5 miliona eura. To se pokazao kao odličan potez jer Nizozemac igra odličan fudbal i već je privukao pažnju velikih timova.

Međutim, da bi mogao ostvariti transfer pita se i Bayern. Prilikom prodaje Zirkzeaa postavljena je klauzula po kojoj Bavarci imaju prednost ispred drugih timova prilikom otkupa ugovora.

Takvu opciju Bayern navodno želi iskoristiti u poslu s AC Milanom. Rossoneri su ozbiljno zagrizli za 22-godišnjeg napadača i žele ga vidjeti u svojim redovima.

Bayern s druge strane ima svoje želje. Spreman je bavarski velikan otkupiti Zirkzeaa od Bologne, te ga zatim proslijediti u AC Milan i to u transferu u kojem bi dobili jednu od zvijezda tima sa San Sira.

Oglasi

Prva želja je lijevi bek Theo Hernandez. Bayern će gotovo sigurno ostati bez Alphonsa Daviesa koji nije dogovorio uslove oko ugovora i spreman je otići u Real Madrid.

Hernandez je 'glavni pik' tima iz Minhena. Spremni su otkupiti Zirkzeaa i uz dodatni novac ga poslati u Milano u zamjenu za francuskog lijevog beka.

Druga opcija za Bavarce je čudesni golman Mike Maignan. Čovjek s 1000 ruku brani zaista nevjerovatno, njegove odbrane se prepričavaju i Rossoneri su napravili pravi potez njegovim dovođenjem.

Nije to ostalo neprimijećeno i u Minhenu. Manuel Neuer je na zalasku karijere, ima ugovor na još jednu sezonu, a Francuz je itekako kvalitetno rješenje na golmanskoj poziciji.

Oglasi

Bivši sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić zaslužan je za dogovor s Bolognom oko Zirkzeaa, pa bi zahvaljujući njemu klub na kraju mogao dobiti još jedno veliko ime u svojim redovima, iako je Brazzo odavno van kluba.

Joshua Zirkzee je kao 15-godišnjak stigao u Bayern. Dobio je malo šanse da se dokaže u prvom timu, pa je išao na posudbe u Parmu i Anderlecht.

U ljeto 2022. godine prodat je u Bolognu za 8.5 miliona eura. Ugrađena je klauzula da Bayern ima pravo da ga vrati ispred drugih klubova i bit će interesantno vidjeti hoće li tim iz Minhena tu opciju iskoristiti u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nizozemac je ove sezone fenomenalan u dresu Bologne koja pod vodstvom Thiaga Motte radi sjajne stvari. Zirkzee je zabio devet golova i upisao je četiri asistencije u 25 utakmica Serie A.

Bologna je na četvrtom mjestu i s velikim šansama da naredne sezone igra Ligu prvaka. To će svakako povećati cijenu i ovom fudbaleru i zainteresovani klubovi morat će izdvojiti još više novca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi