Kimmich izgovorio ime svog najtežeg rivala, svi su bili zbunjeni

Otkud baš on?

Kimmich izgovorio ime svog najtežeg rivala, svi su bili zbunjeni

Edmir Škorić

Joshua Kimmich (29) je u svojoj karijeri odigrao više od 500 profesionalnih utakmica i nekoliko puta igrao protiv superzvijezda kao što su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe, ali nijedan od njih za Nijemca nije najteži protivnik s kojim se susreo.

Njemački fudbalski savez (DFB) objavio je video brzih pitanja i odgovora s Kimmichom na društvenim kanalima reprezentacije.
Na kraju ga pitaju ko mu je bio najteži protivnik u karijeri. Odgovor Bayernove zvijezde dolazi potpuno niotkuda i mnoge će iznenaditi, budući da je njegov odgovor bio  - Alvaro Morata (31).
Španski napadač vrijedan 20 miliona eura (po Transfermarktu) trenutno igra za Atletico madrid, a ove sezone je na 35 mečeva postigao 19 golova.
Do sada je Kimmich tri puta igrao protiv Morate. Prvi put u sezoni 2015/16, kada su u osmini finala igrali Bayern i Moratin bivši klub Juventus. Napadač je asistirao u prvoj i u drugoj utakmici.
Na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru Njemačka i Španija sastale su se u grupnoj fazi. U remiju 1:1, Morata je pogodio samo osam minuta nakon što je ušao u igru. To znači da je Morata u dosadašnje tri utakmice protiv Kimmicha sudjelovao u ukupno tri pogotka (jedan gol, dvije asistencije).
Definitivno je pravo iznenađenje Kimmichov odgovor, ali jednostavno je tako, igrači obično imaju običaj reći da im određeni rival ili fudbaler na terenu "ne leži".

Kimmich je bio omiljeni fudbaler Bayerna, ali to više nije

Godinama je Kimmich jedan od ključnih igrača Bayerna, miljenik navijača, ali to se u posljednje vrijeme drastično promijenilo.
Ne igra kao ranijih sezona, trpi žestoke kritike, a neke legened poput Marija Baslera čak ga pozivaju da napusti tim na ljeto i predlažu Bayernu da ga proda.
Za igrača se već izvjesno vrijeme zanima Barcelona, pa nije isključeno da na kraju sezone dres Bavaraca zamijeni dresom Katalonaca. 29-godišnjak je ove sezone dao jedan gol i upisao šest asistencija na 27 utakmica.
Za Bayern je odigrao 374 zvanine utakmice i postigao 41 gol, a sa njemačkim velikanom osvojio je sve što se osvojiti može nakon dolaska iz Stuttgarta 2015. godine.
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi