Tuchel nakon velike odluke uletio u svlačionicu Bayerna i iznenadio igrače: "Sad se svi možete..."

Bild je objavio detalje

Tuchel nakon velike odluke uletio u svlačionicu Bayerna i iznenadio igrače: "Sad se svi možete..."

Admin Čaušević

Procurile su informacije šta se dešavalo u svlačionici Bayerna nakon što je saopćeno Thomasu Tuchelu da na kraju sezone dolazi sa klupe Bayerna. Njemački trener je pokazao karakter i može s reći iznenadio mnoge svojim potezom.

Treneru nikada nije lako razgovarati sa svojim igračima kada oni već znaju da ih neće voditi sljedeće sezone, ali Tuchel jasno je dao do znanja zvijezdama Bayerna da klupski uspjeh stavlja ponosa.

Jasno je to postalo jasno prošle srijede, kada se Tuchel prvi put pojavio u Bayernovoj svlačionici nakon što je potvrđeno da napušta.

Ipak, umjesto predaje, osvajač Lige prvaka s Chelseajem je svojim igračima jasno poručio da je cilj do kraja sezone osvojiti neki trofej te da nema predaje.

"Nema više rasprava svake sedmice, svi znaju što se događa. Još uvijek možemo nešto postići, moramo nešto osvojiti", riječi su koje je Tuchel uputio svojoj ekipi, prenio je Bild.

Oglasi

Unatoč osam bodova zaostatka za Bayer Leverkusenom, vodećom ekipe u Bundesligi i jednom nogom van Lige prvaka nakon poraza od Lazija (1-0), Tuchel je pokušao motivisati ekipu.

"Sada se svi možete pokazati za narednog trenera", poručio je Tuchel svjestan da u Bayernu osim u stručnom štabu spremaju čistku kada je u pitanju i igrački roster.

Tuchel nije bio jedini koji je govorio u svlačionici. Isto je učinio i Jan-Christian Dreesen, izvršni direktor šesterostrukog evropskog prvaka, koji nije oklijevao upozoriti igrače:

"Bit ćemo vrlo pažljivi na sve. Vi ste sada odgovorni", rekao je da bi zatim pojasnio igračima pojasnio šta očekuje od ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Igračima sam naglasio da interesi kluba i ekipe moraju biti ispred ličnih", kazao je Dreesen nešto kasnije za njemačke medije.

U Bayernu se nadaju da će ekipa ipak pokazati neupitan kvalitet kojeg posjeduje, ipak upitno je koliko je to zapravo realno jer je i sama atmosfera u ekipi poljuljana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi