Imaju jasan stav

U Leverkusenu objasnili Alonsu šta će se desiti ako izabere Liverpool, a šta ako to bude Bayern

Endin Čaušević

Španski stručnjak Xabi Alonso pravo je otkriće ove sezone jer pravi sjajne stvari s Bayer Leverkusenom zbog čega je nekoliko evropskih velikana pokazalo interes za njega. U Leverkusenu se nadaju da će Alonso ostati trener i iduće sezone, no poručili su mu šta će uraditi ako dođe ponuda koju on ne može odbiti.

Leverkusen ove sezone igra fantastično i nalazi se na dobrom putu da nakon dugi niz godina ponovo postane prvak Njemačke.

Ovaj tim igra zaista nevjerovatno, a Xabi Alonso pokazao se kao pravo otkriće i osvježenje u trenerskom svijetu. Španac je krajem 2022. godine preuzeo Leverkusen i u potpunosti je preporodio ovu ekipu.

Naravno, sjajnim poslom skrenuo je pažnju i nekoliko evropskih velikana, a već neko vrijeme špekuliše se da su Liverpool i Bayern ozbiljno zainteresovani za španskog stručnjaka.

Alonso s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2025. godine i u ovom klubu se nadaju da će on ostati trener i iduće sezone i vjeruju da će se to desiti jer je jasno koliko se Španac ugodno osjeća u Bayeru.

Međutim, ono što im ne ide u prilog jeste činjenica da je Liverpool ozbiljno pokazao interes za Alonsa, a upravo su Redsi na listi klubova koje on želi da trenira u svojoj karijeri.

U Leverkusenu su svjesni kakav odnos imaju Alonso i Liverpool, a iako je on ugovorom vezan za njihov klub dali su mu obećanje šta će napraviti ukoliko dođe ponuda s Anfielda koju Španac ne bude mogao odbiti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno, čelnici Bayera obećali su mu da neće praviti problem i da će pristati na sporazumni raskid saradnje ukoliko Alonso odlučio da ide u Liverpool jer su svjesni da je to njegova velika želja.

Međutim, ukoliko se on dogovori s Bayernom onda neće biti toliko susretljivi jer je u pitanju direktni rival. Tada će Bavarci morati da plate obeštećenje između 15 i 25 miliona eura ukoliko žele da Alonso bude oslobođen ugovora s Apotekarima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.