U Leverkusen stigao poziv kojeg su se najviše bojali, sada je sve u rukama Xabija Alonsa

Žele da počnu pregovore

U Leverkusen stigao poziv kojeg su se najviše bojali, sada je sve u rukama Xabija Alonsa

E. Čaušević

Xabi Alonso ove sezone je pravo otkriće u trenerskom svijetu jer radi sjajan posao u Bayer Leverkusenu čime je privukao interes nekoliko evropskih velikana, a sada se desilo ono čega su se čelnici njemačkog kluba najviše pribojavali.

Alonso je krajem 2022. godine stigao na klupu Leverkusena nakon što je vodio rezervnu ekipu Real Sociedada i malo ko je očekivao da će Španac za tako kratko vrijeme napraviti nevjerovatan pomak u njemačkom klubu.

Leverkusen je na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Njemačke koja se u ovom klubu već dugo čeka, a fudbal koji igra Alonsov tim je zaista spektakularan.

Zbog toga su mnogi evropski velikani pokazali interes za španskog stručnjaka, a već sedmicama se piše o tome da se Alonso nalazi na meti Liverpoola, Bayerna i Real Madrida.

Iako su u Leverkusenu sigurni da Alonso neće otići na kraju ove sezone jer ima važeći ugovor, ali i odličan tim na raspolaganju desilo se ono čega su se čelnici Bayera najviše pribojavali.

Oglasi

Ugledni Bild objavio je jutros da je Liverpool zvanično kontaktirao čelnike Leverkusena oko Alonsa i da žele početi pregovore sa Špancem.

Liverpool je obavijestio Leverkusen da je zainteresovan za Alonsa i traže dozvolu da kontaktiraju trenera kako bi vidjeli da li se mogu dogovoriti.

Na Anfieldu ne žele više da gube vrijeme i cilj im je da što prije riješe pitanje novog trenera s obzirom da Jurgen Klopp napušta Liverpool na kraju ove sezone.

Čelnici Liverpoola ne žele da zaobilaze pravila i prvo su kontaktirali Leverkusen kako bi dobili dozvolu da počnu razgovore s Alonsom. Odgovor iz Bayera još uvijek nije stigao, ali očekuje se da njemački klub neće praviti problem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, u Leverkusenu se nadaju da će Alonso dobro razmisliti o svemu i ostati u Leverkusenu jer je napravio fantastičan tim koji bi tek iduće sezone mogao da pokaže svoj puni kapacitet.

No, odlazak u Liverpool sigurno je jedna od Alonsovih najvećih želja jer je tamo kao igrač proveo najbolje dane karijere i bit će zanimljivo vidjeti šta će Španac na kraju da odluči.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi