Nagelsmann je između redova poručio Xabiju Alonsu: "Ne idi u taj klub, Liverpool je bolji"

Španac na velikom iskušenju

Nagelsmann je između redova poručio Xabiju Alonsu: "Ne idi u taj klub, Liverpool je bolji"

A. Čaušević

Xabi Alonso će se možda i pomalo neočekivano naći na velikom iskušenju kroz nekoliko mjeseci pošto će se naći na pravoj raskrsnici te će imati tri izbora. 

Alonso je ove sezone uradio i više nego odličan posao sa Bayer Leverkusenom. Apotekari dominiraju u Bundesligi te su na pravom putu da konačno donesu titulu na BayArenu.

Zahvaljujući sjajnom radu španski trener je privukao pažnju daleko moćnijih i bogatijih klubova od Bayera, u pitanju su velikani gdje je nekada odlični veznjak proveo dobar dio svoje karijere.

Bayern i Liverpool će gotovo pa sigurno u narednim sedmicama započeti svojevrsno otimanje za Alonsa, a čini se da Julian Nagelsmann nema sumnje koja je bolja opcija za Španca.

U razgovoru za njemačke medije Nagelsmann je poslao indirektnu, ali znakovitu poruku Alonsu da mu je bolje izabrati Liverpoola prije Bayerna jer u Minhenu nemaju strpljenja.

Oglasi

"Bayern me doveo s ciljem da promijenim stvari, ali postoje klubovi koji ti daju vremena. Klopp je bio u Liverpoolu tri godine prije nego što je postao prvak", kazao je Nagelsmann.

"Pep Guardiola je postao prvak Evrope s Manchester Cityjem tek nakon sedam sezona. Treneri u Bayernu ne dobiju dovoljno vremena da nešto razviju", kazao je selektor Njemačke.

Nagelsmann je dobio otkaz u Bayernu prije godinu i to kada su Bavarci bili u igri na tri fronta, a na kraju su na jedvite jade osvojili titulu sa Thomasom Tuchelom na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukoliko Alonso izabere Liverpool teško da će dobiti period od pet godina da postane prvak, ali će na Anfield Roadu sigurno biti mnogo strpljiviji nego u Bavarskoj.

Inače, sportski direktor Bayera, Simon Rolfes je ubijeđen da će Alonso i naredne sezone ostati na klupi ovog kluba pa je pred sjajnim trenerom sigurno uzbudljivo ljeto.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi