Partija karijere

Šta čekaju u BiH? Nezapamćena dominacija jednog Sandžaklije u srcu Beogradu!

Admin Čaušević

Partizan je na pogon mladog Sandžaklije odgovorio Crvenoj zvezdi te je zadržao prvo mjesto na tabeli srbijnaske Superlige pošto je sa 3:1 savladan Železničar iz Pančeva. Junak je bio sjajni Samed Baždar. 

Nekoliko fudbalera iz Sandžaka je briljiralo u Humskoj, svakako se najviše izdvaja Adem Ljaljić, a sada 15-ak godina kasnije novi Pazarac osvaja srca navijača Partizana.

Beogradski "Crno-beli" su bili domaćini Železničaru iz Pančeva te su ostvarili vrlo važan trijumf protiv jedne od najslabijih ekipa prvenstva. Rezultat je bio 3:1.

Briljantnih prvih 45 minuta odigrao je Baždar koji je zabio gol, izborio penal te upisao asistenciju. Mnogi će reći njegova partija karijere.

Ovaj 20-godišnji napadač je prvo u sedmom minuti sjajno skočio te iz blizine glavom zakucao loptu u protivničku mrežu. Bio je to vrlo efektan gol za slavlje navijača.

Igrala se 29. minut a kada je Baždar upisao asistenciju Natchu za novo vodstvo Partizana pošto je ranije Hajdin vratio stvari na početak.

Do kraja prvog dijela Pazarac je uspio izboriti i penal kojeg je u 35. minuti u gol pretvorio Natcho za ispostavit će se konačan rezultata utakmice.

Igor Duljaj je u 72. minuti odlučio izvesti Baždara koji je tako drugu utakmicu u nizu uspio zatresti mrežu pošto je i protiv Radnika iz Surdulice u prošlom kolu bio strijelac.

Zanimljivo da je jedan od najvećih talenata srbijanskog fudbala ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH iako je igrao za omladinske selekcije Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

O njegovoj karijeri se brine ni manje ni više nego famozna Rafaela Pimenta što dovoljno govori kakav fudbalski biser je zapravo Baždar.

Zadovoljno ruke sigurno mogu trljati i u Partizanu pošto je mladi Sandžaklija na pravom putu da postane nova zlatna koka trofejnog kluba iz Beograda.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.