Haos u srpskom nogometu se nastavlja - Partizan žestoko odgovorio Crvenoj zvezdi
FOTO: EPA

Nakon utakmica koje su odigrane

Haos u srpskom nogometu se nastavlja - Partizan žestoko odgovorio Crvenoj zvezdi

E. Oštraković

Novo fudbalsko kolo u Superligi Srbije donijelo je nove sporne odluke sudija, a nakon svega izdato je nekoliko saopštenja.

Nakon utakmice između Partizana i Radnika oglasili su se iz Crvene zvezde i to hitnim saopštenjem. Rekli su da su zgroženi odlukama sudije Srđana Jovanovića.

Samo 24 sata kasnije stigao je odgovor iz Partizana. Saopštenje ovog kluba prenosimo u cjelosti.

"Fudbalski klub Partizan je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo Klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji. Juče smo mogli da posvedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevešto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ''Drž'te lopova'', dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, proverom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Oglasi

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac... Ipak, to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice.

Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja. Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po oceni Crvene zvezde istog sudiju treba proterati iz srpskog fudbala...

Prisetimo se i da su u prošlosti iz Crvene zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svetskom i evropskom nivou od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namera Crvene zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli.

Partizan će uvek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu", stoji u saopštenju Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi