Zaludio Grobare: Ima 20 godina, "štiti" ga najmoćnija žena u fudbalu i bira između BiH i Srbije

Ranije je i podržavao Zmajeve

Zaludio Grobare: Ima 20 godina, "štiti" ga najmoćnija žena u fudbalu i bira između BiH i Srbije

A. Čaušević

Nije nikakva strana pojava da se Bosna i Hercegovina i Srbija "otimaju" za pojedine reprezentativce, a to će vrlo vjerovatno biti slučaj i sa jednim od najvećih talenata srbijanskog fudbala.

Za Sameda Boždara se već čulo, ali nakon što je zabio novi gol za Partizan ovaj 20-godišnjak se ponovo našao u centru pažnje.

Igrao se finiš utakmice Radnik - Partizan kada je Boždar izašao sam pred protivničkog golmana, u maniru rasnog strijelca ga predriblao i zabio za 0:2 te ovjerio pobjedu Beograđana.

Uslijedilo je veliko slavlje među popularnim Grobarima koji čini se u liku mladog dečka iz Novo Pazara dobivaju novog heroja. Talentovanom napadaču je ovo bio prvijenac u sezoni.

Boždar je igrao za omladinske selekcije Srbije, ali za U21 reprezentaciju nije dobio još poziv. Zanimljivo je da ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH.

Prema dostupnim informacijama Boždar već ima pasoš naše zemlje zbog čega bi u Savezu trebali obratiti pažnju na njega, prije svih U21 selektor Igor Janković.

Oglasi

Do sada je obično Bosna i Hercegovina ostajala bez igrača koji su imali pravo nastupa za Srbiju i oni bi obično izabrali Orlove, međutim sa Boždarom bi se situacija mogla promijeniti.

Da je fudbaler visok skoro 180 cm vezan za Bosnu i Hercegovinu potvrđuju i njegovi statusi na društvenim mrežama prije nekoliko godina kada je otvoreno navijao za popularne Zmajeve.

Zanimljivo je da ovog dečka zastupa najmoćnija žena u fudbalu. U pitanju je Rafaela Pimenta, advokatica koja je naslijedila "igračko carstvo" pokojnog Mine Raiole.

Pazarac je još 2022. godine debitovao za seniorski tim, imao je 18 godina, što dovoljno govori o kakvom talentu se radi, a njegova vrijednost je procijenjena na 2 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Još u prošlosti su na njega pik bacili klubovi poput Atletico Madrida i Juventusa i nema sumnje da je mladi Boždar nova "zlatna koka" Partizana.

Crno-beli su u januaru uspjeli prodati Mihajla Iilića u Italiju za 4.5 miliona eura, a neće biti i iznenađenje ako i Boždar u nekom od narednih prijelaznih rokova ostvari milijunski transfer.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetalj ko i sve sandjaklije
0 5
Hanibal
Odmah ga pozvati da igra za BiH. Svaki Bosnjak ma gdje zivio treba igrati za svoju maticnu domovinu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi