FOTO: EPA

Na kraju po jedan bod i jednim i drugim

Ludnica na Mestalli - VAR poništio dosuđeni penal za Valenciju u 92. minuti i spasio Real Madrid

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 27. kola Primere odigrali su Valencia i Real Madrid, a na kraju utakmice pobjednika nije bilo. Susret je završen remijem, a konačan rezultat bio je 2:2.

Praktično do 27. minute se nije desilo ništa ozbiljno niti pred jednim golom, a onda domaća ekipa dolazi do prednosti od 1:0.

Vinicius Junior je izgubio loptu, a u nastavku akcije Duro je imao dosta sreće, te je postigao gol za vodstvo svoje ekipe na ovoj utakmici.

Nisu se gosti uspjeli oporaviti od prvog gola, a već je uslijedio i drugi gol u njihovoj mreži i to samo tri minute kasnije.

Jedan od igrača Real Madrida htio je loptu vratiti svom golmanu, ali sve je sjajno pratio Yaremchuk, te je presjekao to dodavanje i postigao gol.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i to u petoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela utakmice gosti stižu do gola. Vinicius Junior je matirao domaćeg golmana.

Bellingham je u 55. minuti primio loptu i imao je čistu situaciju oči u oči sa domaćim golmanom. Kao pobjednik iz ovog duela izašao je Mamardashvili, golman Valencije.

Valencija je imala dobru priliku u 61. minuti. Diego Lopez je šutirao, ali sjajnu odbranu upisao je Andry Lunin.

Vinicius Junior svojim drugim golom u 76. minuti donio je poravnanje Real Madridu koji je tada krenuo po preokret, ali do njega nije uspio doći.

Zanimljivo je da je Valenciji dosuđen penal u 92. minuti, ali nakon što je sudija nekoliko minuta gledao snimak, te nakon konsultacija sa VAR sobom, penal je poništen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon ovog remija Real Madrid ostao je na prvom mjestu sa 66 bodova, ali Girona i Barcelona imaju priliku da pobjedama smanje zaostatak za liderom.

Sa druge strane ekipa Valencije nalazi se na 9. mjestu sa 37 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.