Real je našao klub Ardi Guleru: Istinski velikan, zagarantovana minutaža i nastupi u Ligi prvaka!

Već su ranije obavili sličan posao

Real je našao klub Ardi Guleru: Istinski velikan, zagarantovana minutaža i nastupi u Ligi prvaka!

A. Čaušević

Talentovani Arda Guler već nakon samo jedne sezone napušta Real Madrid. Ključni faktor je manjak minutaže prouzrokovan učestalim problemima sa povredama pa je najbolje rješenje da mladi Turčin ode na posudbu.

Real Madrid će ponovoviti već isprobani recept. Arda Guler tokom ljeta odlazi na posudbu u Milan baš kao što je to slučaj u prošlosti bio sa Brahimom Diazom.

Nakon što se kalio mođu Rossonerima Diaz se vratio u Real te je sada definitivno jedan do glavnih oslonaca Carla Ancelottija, pogotovo u slučaju odustva nekih od vodećih igrača.

Stigavši ljetos za 20 miliona eura iz Fenerbahcea, Guler se nije uspio afirmisati prema u ekipi Reala te mečeve uglavnom gleda sa klupe za rezervne igrače.

Ove sezone dečko rođen 2005. odigrao je samo pet utakmica, od čega samo meč protiv Arancine u Kupu Kralja kao starter, ukupno samo 92 odigrane minute gledajući sva tamkmičenja

Oglasi

Naime, Guler je seezonu započeo započeo povrijeđen i sve se odužilo do decembra te je iz raznih razloga praktično bio nedostupan.

Međutim, čak i nakon povratka u prvi tim, mučio se s pronalaskom prostora, unatoč tome što ga je sam Ancelotti u više navrata pohvalio za njegove nedvojbene tehničke kvalitete.

Sada Marca piše da se Gulerov transfer na ljeto čini neizbježnim, a Milan je najzainteresovaniji za njegovo dovođenje.

Konkretno, dva kluba mogla bi ponovno ponoviti operaciju - posudbu koju su realizovali prije nekoliko godina sa Diazom. Prvo bi se radilo o jednogodišnjoj, a potom dvogodišnjoj, s pravom otkupa i protuotkupnine.

To je bio slučaj sa Diazom od 2020. do 2023. koji je bio protagonist s Milanom, a oba kluba su imali dvostruko zadovoljstvo, kako tehničko tako i ekonomsko.

Milan će definitivno biti odlična opcija. Guler će igrati redovno, imati zagarantovanu minutažu te će se uz to boriti za najveće domete poput Scudette te nastupati u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Mali zaglumio a daleko od zrelog igraca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije