Legendarni Canizares izabrao najboljeg golmana današnjice: "Moje oči boljeg nisu vidjele"
Scena kada Kahn tješi Canizaresa iz Lige prvaka je jedna od najupečatljivijih u fudbalskoj historiji

Čuveni španski čuvar mreže

Legendarni Canizares izabrao najboljeg golmana današnjice: "Moje oči boljeg nisu vidjele"

Admin Čaušević

Santiago Canizares je početkom stoljeća bio jedan od najboljih svjetskih golmana, a najbolje dane je proveo braneći za Valenciju. Ovaj 54-godišnjak je već dugo u penziji i danas je angažovan kao sportski analitičar na pojedinim televizijama u Španiji.

Canizares je sjajno branio na golu Valencije, a posebno se pamte njegova izdanja u finalu Lige prvaka 2001. godine kada su Šišmiši izgubili na penale od Bayerna.

Scene kada ga poslije meča tješi Oliver Kahn su mitske te su aktuelne na društvenim mrežama i dvije decenije poslije što dovoljno govori o veličini španske fudbalske ikone.

Ako je neko mjerodavan da izabere najboljeg golmana svijeta, onda je to definitivno ovaj 54-godišnjak, a njegov izbor je Thibaut Courtois.

Canizares je za belgijskog čuvara mreže kazao da je on bez sumnje najbolja svjetska jedinica te da njegove oči vjerovatno nisu vidjele boljeg.

Oglasi

"Courtois je bez sumnje najbolji golman na svijetu. On je heroj i legenda Reala Madrid, pogotovo od finala Lige prvaka protiv Liverpoola", počeo je Canizares te nastavio:

"On je vrlo vjerovatno najbolji golman kojeg su moje oči ikada vidjele. Ipak, vratit će se nakon teške ozljede i bitno mu je da se potpuno oporavi kako bi opet bio na 100 posto."

"Kada je Belgijac u punoj kondiciji, realnost je da mu niko na svijetu nije ravan te da nema konkurenciju na golu", završio je Canizares.

Kao što je poznato Courtois je na startu sezone pokidao ligamente koljena, nedavno je počeo s laganim treniranjem te bi trebao biti spreman za kraj sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, samom belgijskom golmanu se uopšte ne žuri sa oporavkom te je već "odjavio" nastup na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju svoje zemlje.

Što se tiče Canizaresa, nakon odlaska u penziju on se kao i veliki broj njegovih kolega odlučio za posao na televiziji te je trenutno angažovan kao analitičar od strane nekoliko španskih televizija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Neuer pa 17 mjesta prazno pa tek onda ostali!!! Hvala lijepo...
0 1
Realno01
Ter Stegen je bez premca pa svi ispod
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti