Vode golovima Kanea i Mullera

Bavarci lakše dišu nakon prvog poluvremena

Haris Zilić

Uzbuđenja nas očekuju u Minhenu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Lazia. U prvom meču u Rimu Lazio je slavio sa 1:0, a večeras su Bavarci dobro krenuli.

Mnogi su mišljenja da je večerašnja utakmica i prelomni trenutak sezone za Bayerna i Thomasa Tuchela i da bi eventualni neuspjeh bio još jedan težak možda i završni udarac.

Ipak, Bavarci su u revanšu u dobroj poziciji. Poveli su sa 1:0 od 39. minute, mrežu Rimljana pogodio je Kane nakon asistencije Guerreira.

Bila je to lijepa akcija Bavaraca, dugo je trajala, na kraju lopta uz dosta sreće dolazi do Kanea koji se lijepo snalazi i pogađa za 1:0.

Pogodak engleskog napadača možete pogledati OVDJE.

U finišu prvog poluvremena totalna eksplozija oduševljenja u Minhenu, Muller je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogodio za 2:0 i Bayern sada ima rezultat za plasman dalje.

Podsjetimo da nema više pravilo gola u gostima, tako ako Bavarci budu slavili sa golom razlike idemo u produžetke.

Nebeskoo plavim iz Rima i remi odgovara za prolaz dalje, dok pobjeda od dva gola razlike i više lansira Bayern u četvrtinu finala Lige prvaka.

Ekipe igraju u sastavima:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Guerreiro, Muller, Musiala, Pavlović.

Lazio: Provedel, Pellegrini, Vecino, Felipe Anderson, Guendouzi, Luis Alberto, Romagnoli, Immobile, Zaccagni, Mario Gila, Marušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.