"Sve što ste čuli o Xabiju Alonsu je laž"
Španski stručnjak privukao je veliku pažnju na sebe sjajnim vođenjem Bayera (Foto: EPA)

Njemački novinar direktan

"Sve što ste čuli o Xabiju Alonsu je laž"

M. Šljivak

Trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso (42) povezuje se s preuzimanjem Bayerna i Liverpoola. Brojni su natpisi kako je Španac već donio odluku da preuzme bavarskog velikana, no to nije istina i trenutno nikakvih pregovora nema.

Xabi Alonso je svojim atomskim fudbalom u Bayeru iz Leverkusena zaludio Evropu. Španac s Apotekarima juriša ka historijskoj tituli prvaka Njemačke i ona je veoma blizu.

42-godišnji stručnjak oduševio je ljubitelje fudbala načinom na koji njegov tim igra, pa nije nikakvo čudo što bi ga mnogi velikani voljeli vidjeti na svojoj klupi. Trenutno se povezuje s Liverpoolom i Bayernom.

Prema informacijama koje stižu iz Njemačke za sada je samo Liverpool učinio prvi korak. Kontaktiran je agent španskog trenera, a on je o interesu za svog klijenta obavijestio njemački klub.

Na Anfieldu u Alonsu vide idealnu zamjenu za Jurgena Kloppa, koji odlazi na kraju sezone. Spremni su mu ponuditi dugogodišnju saradnju i definitivno će krenuti po njega veoma brzo.

Oglasi

S druge strane novinar Bilda Christian Falk navodi kako dosadašnje vijesti da je sjajni trener bilo šta dogovorio ili pristao na ponudu nekog tima nisu tačne.

"Alonso nije donio odluku o budućnosti. Trenutno ne postoje nikakvi pregovori između Bayerna i Alonsa, niti je on rekao klubu da preferira dolazak u Minhen ispred Liverpoola", napisao je Falk i dodaje:

"Ono što je istina je da će Leverkusen tražiti odštetu, ali o visini naknade nije razgovarano", navodi ovaj novinar.

Xabi Alonso je nedavno 'izrešetan' pitanjima o dolasku u Bayern. Nije mogao objasniti njemačkim novinarima da nema ništa novo reći na tu temu.

Oglasi

"Trenutno sam trener Bayera i izvjesno je da će tako u ostati. Rekao sam već, nemam vam ništa novo reći. Vidjet ćemo šta će se desiti. Znam da je normalno što pitate takva pitanja, ali nije pravi trenutak za to."

"Još ću jednom ponoviti. Nemam ništa novo reći", poručio je Xabi Alonso.

Sky Germany: Alonso je bliži Bayernu

Za razliku od Cristiana Falka novinar njemačkog Sky-a Florian Plattenberg tvrdi da je Alonso više zainteresovan za posao u Minhenu, nego u Liverpoolu.

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu", navodi Plattenberg.

Sigurno je da će do kraja sezone biti dosta priča o budućnosti 42-godišnjeg trenera. Ipak, on je maksimalno fokusiran na Bayer i želi ispisati historiju kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer je na vrhu Bundeslige s 10 bodova viška ispred Bayerna, igraju polufinale DFB Kupa, te su u nokaut fazi Evropske lige. Na svim stranama su s Alonsom na klupi apsolutni favoriti za trofeje.

Alonso i njegov tim igraju fudbal koji je ljepota za oči i ako je neko zaslužio trofeje, to je ovaj klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Vi sami sebe demantujete hahahahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti