Navijači Bayerna se hvataju za glavu zbog onog što radi Manuel Neuer
Golman Bayerna u svom stilu

Nevjerovatni golman bavarskog giganta

Navijači Bayerna se hvataju za glavu zbog onog što radi Manuel Neuer

M. Šljivak

Manuel Neuer poznat je kao golman koji voli učestvovati u igri i često je tokom prekida koje izvodi njegov tim daleko od svog gola. Ipak, večeras je u duelu Bayerna i Lazija pretjerao.

Bayern je u revanš susretu osmine finala Lige prvaka dočekao Lazio. Bavarci imaju gol minusa iz prvog meča (1:0) i krenuli su ofanzivno od prve minute kako bi što prije dostigli prednost protivnika.

Ispred gola Lazija domaći tim je dosta često. To je i prilika da kapiten Bayerna Manuel Neuera izvede jednu od svojih ludosti, po kojima je poznat.

Neuer često ide daleko od svog gola prilikom prekida koje izvode njegovi saigrači. Međutim, večeras je pretjerao jer je već na početku meča otišao predaleko.

Golman bavarskog kluba u jednom trenutku se našao se na 30-ak metara od gola Lazija. Navijači Bayerna ne mogu da vjeruju u ono što vide i smatraju da ikona kluba pretjeruje.

Oglasi

Lazio nije dobio priliku da iskoristi ovakav potez Neuera. Za sada je nekažnjen, ali sigurno da su i gosti uočili priliku da iz ovakvih situacija eventualno dođu do pogotka.

Njima je večerašnja utakmica najbitnija u sezoni. Trofeji im izmiču, a Liga prvaka je definitivno najteža moguća opcija za spašavanje sezone.

Ovo bi mogla biti i posljednja utakmica Thomasa Tuchela na klupi tima iz Minhena. On odlazi na kraju sezone, ali klub bi u slučaju ispadanja mogao donijeti odluku o otkazu već večeras.

Oglasi

Timovi su večerašnji duel počeli u ovim sastavima:

Bayern: Neuer, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Guerreiro, Muller, Musiala, Pavlović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lazio: Provedel, Pellegrini, Vecino, Felipe Anderson, Guendouzi, Luis Alberto, Romagnoli, Immobile, Zaccagni, Mario Gila, Marušić.

Glavni sudija je Slavko Vinčić iz Slovenije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

koraj
Navijači Bayerna ne mogu da vjeruju u ono što vide i smatraju da ikona kluba pretjeruje... Sa koliko navijaca si to pricao jos u toku utakmice? Pa sramota je davno bila od cega vi pravite sportske vijesti.. Jedino se tvoji roditelji hvataju za glavu sta su rodili a naziva se sportskim novinarom. Grdne rane!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi