U Minhenu se igra meč sezone za Bayern: Navijači drhte zbog moguće noći katastrofe
Bayern je pod velikim pritiskom (Foto: EPA)

Poznati sastavi za meč Lige prvaka

U Minhenu se igra meč sezone za Bayern: Navijači drhte zbog moguće noći katastrofe

M. Šljivak

Minhenski Bayern večeras igra meč sezone. U revanš susretu osmine finala Lige prvaka Bavarci dočekuju Lazio koji dolazi s golom prednosti iz prve utakmice.

Bayern iz Minhena igra očajnu sezonu. Zbog toga je meč protiv Lazija proglašen za meč sezone jer bi se uslučaju ispadanja ugasile sve nade za osvajanje trofeja u ovoj sezoni.

Thomas Tuchel je za večerašnji meč s Lazijom izveo ovaj početni sastav: Neuer, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Guerreiro, Muller, Musiala, Pavlović.

S druge strane Maurizio Sarri je izveo ovih 11 fudbalera: Provedel, Pellegrini, Vecino, Felipe Anderson, Guendouzi, Luis Alberto, Romagnoli, Immobile, Zaccagni, Mario Gila, Marušić.

Bayern je veliki favorit za prolaz bez obzira na to što je Lazio slavio u prvoj utakmici s 1:0. Ipak, bavarski velikan je u jako lošoj formi, te bi ovo mogla biti noć katastrofe za Tuchela i njegov tim.

Oglasi

Njemački velikan odavno je ispao iz njemačkog Kupa, Bundesliga im bježi iz ruku. Bayer Leverkusen je u sjajnoj formi ima čak 10 bodova prednosti u odnosu na Bayern. Čini se da je i tu borba za trofej završena.

U Ligi prvaka Bayern nije favorit. Ipak, ostaje nada za trofejom barem u elitnom takmičenju i definitivno će dati sve od sebe da barem malo isperu gorak okus očajne sezone.

Tuchel bi nakon ovog meča mogao otići?

U slučaju ispadanja Thomas Tuchel bi mogao postati bivši. Takva opcija je na stolu.

On je već dogovorio raskid saradnje s bavarskim klubom na kraju sezone. Ipak, mnogi vjeruju da će u slučaju ispadanja biti smijenjen.

Oglasi

Tuchel se međutim ne brine za svoj status. Njemu je cilj pobjeda.

"Ne, ne brinem se da bi to mogla biti moja posljednja utakmica u Bayernu, a ne znam za ostale. Mogu reći da niko više od mene ne želi pobijediti u ovoj utakmici", poručio je Nijemac i dodaje:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Situacija je jasna, moramo pobijediti s dva gola razlike protiv dobro organizirane Sarrijeve momčadi. Moramo biti strpljivi, krenut ćemo ofanzivno, ali se nećemo potpuno otvoriti", saopštio je Tuchel.

Susret na Allianz Areni počinje od 21 sat, a glavni sudija meča je Slavno Vinčić iz Slovenije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi