Izgubio autoritet nad ekipom

Svlačionica okrenula leđa Xaviju, u nedjelju je vidio da nešto nije u redu, pa sve shvatio

Endin Čaušević

Barcelona je u nedjelju remizirala u gostima protiv Athletic Bilbaa odigravši meč bez golova, te u navijači katalonskog kluba mogli vidjeti bolnu istinu kada je Xavi Hernandez u pitanju.

Katalonski klub je propustio još jednu priliku da se približi Real Madridu i vrati u borbu za odbranu titule prvaka Španije, te je po ko zna koji put razočarao svoje navijače.

Barcelona je u Bilbau odigrala jednu od najslabijih utakmica ove sezone i skoro da nije zaprijetila protivničkom golu.

Međutim, ono što je za navijače Barcelone još bolnije jeste situacija koja se desila u samom finišu utakmice kada je Xavi Hernandez tražio od svojih igrača da krenu u totalnu ofanzivu i pokušaju da postignu pogodak.

Vidjelo se i tokom prenosa da je Xavi od igrača tražio da pokušaju da promijene način igre i barem zaprijete golu protivnika, ali se to nije desilo.

Igrači Barcelone uopšte nisu slušali ono što je Xavi govorio i igrali su na isti način cijeli meč što je njega dovodilo do ludila.

Na kraju je Xavi burno reagovao kada je shvatio da ga igrači uopšte ne slučaju, a to je pokazalo bolnu istinu u ekipi Barcelne.

Naime, očito je da je Xavi u potpunosti izgubio autoritet i kontrolu nad pojedinim igračima Barcelone nakon što je najavio svoj odlazak na ljeto, a ponašanje igrača na meču na San Mamesu je to samo dokazalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je već svima jasno da se Xavijev autoritet više ne poštuje i da bi za čelnike Barcelone najbolje bilo da već sada mijenjaju trenera, a ne da čekaju ljeto i Xavijev samostalan odlazak.

Pred Barcelonom je revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija i u slučaju poraza već sada je jasno da će Xavi dobiti otkaz što je čini se i jedino pravo rješenje za situaciju u kojoj se katalonski klub trenutno nalazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.