Dan katastrofe za Barcelonu!
Veliki peh za Barcelonu pred završni dio sezone (Foto: EPA)

Povrede ključnih igrača

Dan katastrofe za Barcelonu!

Midhat Šljivak

Barcelona je danas iz svog ljekarskog tima saznala katastrofalne vijesti. Na dužu pauzu zbog povreda u duelu s Athletic Bilbaom na San Mamesu moraju Frenkie de Jong i Pedri.

Barcelona je u narednom periodu ostala bez dvojice fenomenalnih veznjaka. Povrede su u prvenstvenom meču protiv Athletic Bilbaa zadobili su Frenkie de Jong i Pedri i oni će morati na dužu pauzu.

Nizozemac De Jong ima istegnuće desnog zgloba. Oštećeni su ligamenti i ova povreda će ga van terena zadržati barem četiri sedmice.

Situacija s Pedrijem je nešto ozbiljnija. On je povrijedio kvadriceps i van terena će biti pet ili šest sedmica. Katalonski mediji tvrde da se s njegovim povratkom neće žuriti, te da je zbog toga moguć i duži boravak van terena.

Oba fudbalera će propustiti brojne bitne mečeve koji predstoje katalonskom klubu. De Jonga sigurno neće biti na mečevima s Mallorcom, Napolijem, Atletico Madridom i Las Palmasom.

Oglasi

Moguće je da će se vratiti u duelu četvrtfinala Lige prvaka ako se Barca preko Napolija tamo plasira.

Pedri mi će pored ovih utakmica propustiti i duel s Cadizom, a lako bi se moglo desiti da se ne nađe u timu za El Clasico koji se igra 21. aprila u Madridu.

On bi prema procjenama trebao biti spreman za ovaj meč, no s obzirom na to da Barca ne želi ništa rizikovati, moguće je da ipak propusti i ovaj duel.

Frenkie de Jong je ove sezone odigrao 27 utakmica za Barcu i postigao je dva pogotka. Pedri je nastupio u 24 utakmice uz učinak od dva gola i četiri asistencije.

Katalonskom gigantu je gostovanje na San Mamesu bio dan iz katastrofe. Nisu uspjeli doći do tri boda (0:0), te su ostali bez dvojice izuzetno bitnih igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tim Xavija Hernandeza trenutno je na trećoj poziciji La Lige s 58 bodova. Ispred su Girona s 59 i Real Madrid sa 66 bodova.

Iako su Kraljevi na plus osam u Barceloni se nadaju kako trka za prvaka još nije završena. Spremni su se boriti do kraja, no za to će im biti potrebna perfektna završnica sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi