Guardiola je trener Cityja, ali mu je srce u Barci - Pep preporučio bivšem klubu "savršenog trenera"

Nazvao ga Laporta

Guardiola je trener Cityja, ali mu je srce u Barci - Pep preporučio bivšem klubu "savršenog trenera"

Edmir Škorić

Barcelona će na ljeto imati novog trenera, pošto je Xavi Hernandez ranije najavio odlazak na kraju sezone. Postoji niz ozbiljnih kandidata, ali još nije poznato ko će naslijediti bivšeg veznjaka na klupi.

Barca je jedan od nekoliko velikana koji će na ljeto tražiti novog trenera. Bayern traži zamjenu za Thomasa Tuchela, Liverpool za Jurgena Kloppa, dok u Kataloniji moraju da nađu nasljedinika Xaviju, što neće biti nimalo lako.

Vrte se razna imena, ali teško je reći ko će preuzeti užareni klupu katalonskog ponosa. Predsjednik kluba Joan Laporta odlučio je nazvati Pepa Guardiole i od njega tražiti savjet, a Pep mu je preporučio Roberta De Zerbija, koji je sada na klupi Brightona.

Italijanski stručnjak je ostavio traga otkako je stigao na Amex, a njegova fudbalska filozofija očarala je mnoge, zbog čega je postao jako tražen na tržištu trenera. De Zerbi se također povezuje i s Liverpoolom.

No, Barceloni je problem to što bi morala da plati oko 15 miliona eura odštete za De Zerbija, koji ima ugovor sa Brightonom.

Oglasi

Ovaj 44-godišnjak ima ugovor do 2026., a on je ranije ove sedmice rekao: “Da. Imam ugovor. Ništa nisam odlučio. Moj fokus je na Brightonu – 100 posto".

De Zerbi je uz Xabija Alonsa vjerovatno trener koji je najviše oduševio ove sezone. Španac vodi Bayer Leverkusen do titule, pošto nakon današnjeg meča i pobjede u Koelnu imaju 10 bodova prednosti 10 kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alonso je na meti Liverpoola i Bayerna i gotovo je sigurno da napušta Apotekare na kraju sezone.

Barcelonu se u međuvremenu povezivalo s Thomasom Tuchelom, a razmatra se i Hansi Flick, koji je bio prvak Evrope s Bayernom. Der Zerbi je ipak, navodno, prvi izbor i Laporte, samo je pitanje hoće li Katalonci uspjeti da dogovore njegov dolazak iz Brightona.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi