FOTO: EPA

Izazvao je interes mnogih velikih klubova

Na adresu Barcelone stigla ponuda od 200 miliona eura: Glavna meta je Lamine Yamal

Haris Zilić

Lamine Yamal je fudbalsko čudo od djeteta i sa svega 16 godina postigao je neke od ključnih golova za Barcelonu, a u petak u 28. kolu La Lige kada je donio trijumf Kataloncima protiv Mallorce rezultatom 1:0.

Pomenuti mladi fudbaler je rođen 13. jula 2007. godine, dakle nema još punih 17 godina, a već je dostigao vrijednost od 60 miliona eura.

Mnogi prave usporedbe sa Lionelom Messijem, a stručnjaci koji prate katalonski tim puni su hvale za ovog tinejdžera za kojeg govore da igre veoma zrelo i pametno iako je još "dječak".

U tekućoj sezoni Yamal je za prvi tim Barcelone odigrao ukupno 37 utakmica u svim takmičenjima, postigao šest golova i upisao sedam asistencija što je nevjerovatna statistika za 16-godišnjaka.

Naravno da dobre igre uvijek privlače opažnju mnogih klubova i nema sumnje da će Barcelona uskoro dobiti mnoge ponude i da će telefon često zvoniti kada je u pitanju ovo fudbalsko čudo koje imaju u svojim redovima.

Ugledni novinar Marce Luis Rojo danas je objavio zanimljivu informaciju koja se brzo proširila društvenim mrežama.

Rojo je u Twiitter objavio napisao da je PSG ponudio čak 200 miliona eura za Yamala, međutim Barcelona još uvijek ne razmišlja o prodaji.

Nevjerovatno je da je današnji fudbal otišao do tog nivoa da se za 16-godišnjaka nudi jedna od najvećih ponuda u historiji fudbalske igre.

Prošle godine Yama postao rekorder

Lamine Yamal je već kao 15-godišnjak bio u planovima prvog tima barcelona, a 2023. godine postao je i rekorder u svijetu fudbala.

Ovaj mladi fudbaler je sredinom prošle godine dostigao cijenu od 50 miliona eura i postao najskuplji tinejdžer u historiji fudbala.

Tokomove sezone ta cifra se povećala za još deset miliona i teško da će neko u budućnosti oboriti ovaj rekord u vlasništvu igrača Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelonino čudo od djeteta smatra sa za jednog od najvećih talenata u historiji fudbala, a o kakvom se supertalentu radi, možemo slobodno tako reći, pokazuje podatak da ima već četiri nastupa za seniorsku reprezentaciju Španije i upisana dva gola.

Statistika mu je impresivna, a iza sebe ima već 21 nastup za omladinske selekcije Španije i to čak u četiri kategorije. Igrao je za U15, U16, U17 i U19 reprezentaciju Crvene furije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.