Čuveni Aguirre o Yamalu: "Dijete je odlučilo dati gol i laku noć! Pacov kao i Messi!"
Meksikanac je na interesantan način komentarisao mladu zvijezdu Barcelone

Trener Mallorce iksreno

Čuveni Aguirre o Yamalu: "Dijete je odlučilo dati gol i laku noć! Pacov kao i Messi!"

M. Šljivak

Čuveni meksički trener Javier Aguirre usporedio je večeras mladog Laminea Yamala s Lionelom Messijem. Tvrdi da je ista sorta, brz i nezaustavljiv poput pacova.

Mallorca nije uspjela izdržati napade Barcelone. Utakmicu je fenomenalnim pogotkom riješio nevjerovatni 16-godišnjak Lamine Yamal i Barcu je ostavio u igri za titulu prvaka.

Nakon utakmice trener gostujućeg tima Javier Aguirre je komentarisao igru ovog tinejdžera. Bolje rečeno skinuo je kapu onom što ovaj klinac radi.

"Šta mogu reći o Lamineu Yamalu? Dijete je šutnulo loptu i odlučilo je pogoditi gornji desni ugao mreže. To je to. Laku noć", poručio je uz osmijeh Aguirre.

Trener Mallorce bio je veoma raspoložen. Usporedio je 16-godišnjaka s Messijem i to je učinio na zanimljiv način.

Oglasi

"Kada sam prvi put vidio Messija, trebalo mi je pet minuta da kažem: Ovo je pacov. Lamine Yamal isto izgleda kao pacov, mali pokvarenjak. Veoma je mlad, ali uvjeren sam da će donijeti dosta trofeja u Barcelonu", poručio je Aguirre.

On je samo još jedan u nizu koji su očarani fudbalskom školom koju imaju u Barceloni i koja konstantno proizvodi igrače.

"Nepresušan su izvor mladih igrača. Uvijek je bilo tako. Večeras su igrali s osmero djece", govori Aguirre.

Lamine Yamal postigao je večeras stigao do svog šestog pogotka u sezoni, a pored toga ima i sedam asistencija za saigrače.

Oglasi

65-godišnji Meksikanac iza sebe ima veliku karijeru koju je počeo prije gotovo 30 godina u Atlanteu. U Španiju je prvi put stigao 2002. godine kada je vodio Osasunu, a između ostalih je trenirao Atletico Madrid, Zaragozu, Espanyol i Leganes. Na klupi Mallorce je od 2022. godine.

Pored španskih i meksičkih klubova radio je radio je u Emiratima, te kao selektor Meksika, Japana i Egipta.

Aguirre komentarisao dolazak Rafe Marqueza u Barcelonu

Španski mediji večeras donose informaciju kako je Meksikanac Rafael Marquez kandidat za nasljednika Xavija Hernandeza na klupi Barcelone.

Navodno bi Xavi mogao napustiti klupi ako klub ispadne u Ligi prvaka od Napolija, a Rafa Marquez bi uskočio na njegovo mjesto, barem do kraja sezone.

Oglasi

Aguirre vjeruje da bi njegov sunarodnjak može napravidi dobre stvari na klupi Barcelone.

"Rafa Marquez je spreman za posao u Barceloni. Imao je sjajne učitelje. On je prava stvar. Gledao sam njegov tim i sve je jasno", rekao je Aguirre.

Hoće li Marquez zamijeniti Xavija znat ćemo već u utorak ili eventualno na kraju sezone. Barca uveliko traži zamjenu i Meksikanac se nameće kao rješenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve ostale opcije za sada otpadaju. Najviše su se spominjali Nijemac Hansi Flick i Italijan Roberto De Zerbi, ali od njihovog dolaska definitivno neće biti ništa.

Marquez se za sada nazire kao privremeno rješenje, ali lako bi se mogao pretvoriti u stalno zbog finansijske situacije unutar kluba i nemogućnosti dovođenja velikog imena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Tako je. I ne trebaju ti pare kad imaš la Masiu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi