Jedna situacija je sve promijenila

Iz Španije stiže velika vijest o Modriću! Hrvat prebacuje u brzinu više, na pomolu je (ne)moguće!

Admin Čaušević

Luku Modrića su mnogi prekrižili u Realu Madridu, međutim madridski list AS je u nedjelju ujutro objavio vijest koja sve mijenja. Hrvatu su ostala tri mjeseca za realizaciju da plan sprovede u djelo.

Modrić je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s Real Madridom i već mjesecima se govori o njegovom odlasku pošto još uvijek ne dobija novi ugovor.

Nekako je bio dojam da se i Modrić promijenio sa odlaskom, međutim jedan trenutak je sve promijenio i neće biti nerealno ako dođe do velikog zaokreta u cijeloj priči.

Naime, španski list AS u nedjelju piše da osvajač Zlatne lopte razmišlja o ostanku u Realu, a sve je preokrenula jedna situacija. Sasvim očekivano.

Jedan gol obično može promijeniti sve, a upravo se to desilo Modriću. Zabio je Sevilli za pobjedu i od tada hrvatski veznjak diše punim plućima.

Medij tradicionalno naklonjen Realu piše da će Modrić ostati u Realu ukoliko i zasluži da ostane. To mora pokazati na terenu, a zna da nema puno vremena.

Modrić su preostala tri mjeseca da prebaci u brzinu više te da u Realu ostane zato što je to zaslužio na terenu, a ne zbog svog statusa klupske legende ili zasluga iz prošlosti.

Real će danas igrati protiv Celte Vigo, a očekuje se da Modrić ponovo bude starter pošto je Carlo Ancelotti najavio određene promjene u sastavu.

Hrvatski veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 1515 minuta i tek je 15 na listi u tom segmentu. Sigurno je očekivao da će više igrati, ali Ancelotti je razmišljao drugačije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo je minutaža te učestalo sjedenje na klupi bilo kamen spoticanja između Reala i Modrića proteklih mjeseci jer prilikom produženja ugovora prošlog ljeta obećana mu je uloga kao i ranijih sezona.

Modrić je član Reala od 2012. godine, a ako ostane još jednu sezonu ima priliku postati najstariji igrač koji je zaigrao za Kraljeve i nadmašiti Ferenca Puškaša. Prilika da to zasluži neće imati mnogo i mora početi već danas...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.