Kukavičluk ili lekcija? Mnogi tek sada vide šta je uradio Modrić, mlade zvijezde Reala osramoćene!
Foto: Real Madrid CF

Bilo je veoma dramatično

Kukavičluk ili lekcija? Mnogi tek sada vide šta je uradio Modrić, mlade zvijezde Reala osramoćene!

Admin Čaušević

Luka Modrić se ponovo našao na klupi za rezervne igrače, a Carlo Ancelotti mu je dao priliku za igru u posljednjih pola sata protiv Valencije. Međutim, Hrvat je u centru pažnje navijača Reala zbog dešavanja nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Meč na Mestalli je okončan rezultatom 2:2 uz nepriznat gol Judea Bellinghama poslije posljednjeg sudijskog zvižduka što je dovelo do ogromne gužve na terenu.

Nakon što je sudija Jesus Gil Manzano odsvirao kraj i tako nije priznao Bellinghamov gol igrači Reala su poput čopora nasrnuli na poznatog španskog sudiju.

Najratoborniji je bio Bellingham, dok su u svemu učestvovali i ostali igrači, među kojim je bio i Modrić koji je prvi povukao ručnu.

Oglasi

Na snimku se može vidjeti kako je Modrić odustao od bilo kakve rasprave, samo je pognuo glavu te odšetao svjestan da se ništa ne može promijeniti.

Neki navijači Reala su ostali razočarani pošto je Modrić kao kapiten prvi odustao od traženja pravde, dok neki tvrde da je čuveni veznjak samo slušao glas razuma.

Modrićeva karijera traje 20-ak godina, do sada je doživio sve i svašta, ali teško je vjerovati da mu se desio slučaj kada sudija svira kraj dok lopta ulazi u gol.

Međutim, dovoljno je iskusan da zna kako su protesti poslije posljednjeg sudijskog zvižduka obično uzaladni te da se konačan rezultat ne može promijeniti.

[twitter]https://twitter.com/amin_fcb10/status/1764069912727724186[/twitter]

Oglasi

To se baš i ne može reći za njegove mlađe kolege prije svega Bellinghama koji je žustro prostevovao te će sada morati na hlađenje dvije do tri utakmice koliko je predviđena suspenzija za nesportsko ponašanje.

Na neki način Modrić je očitao lekciju svojim saigračima i kada se situacija smirila, tačnije kada su se uzeli mobiteli u ruke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I dok su Tchouameni i Vinicius komentarisali suđenje, prvo što je Modrić uradio je da podršku teško povrijeđenom Diakhabyju.

Bio je to gest vrijedan velikog šampiona i još jedan dokaz zašto je dugogodišnji kapiten Vatrenih ne samo legenda fudbala već i sporta generalno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi