Nekad su mu užina bili jogurt i kriška hljeba, sada umjesto da živi san svaki meč mu je noćna mora

Danas stiže novi bolan udarac

Nekad su mu užina bili jogurt i kriška hljeba, sada umjesto da živi san svaki meč mu je noćna mora

Admin Čaušević

Nekom prerano ispuni svoj dječački san neko prekasno. Slučaj je i to sa dečkom koji je zaludio fudbalski svijet, međutim stvari definitivno ne idu onako kako je to planirao.

Nije napunio ni 18 godina, a bio je starter jedne od najpopularnijih svjetskih ekipa. To dovoljno govori o kakvom talentu se radi. Poslije toga je krenulo otimanje krupnih riba za ovog golobradog dečka.

Arda Guler je na kraju odabrao Real Madrid. Kako i ne bi. Kraljevi su jednostavno klub koji se ne odbija bilo na početku, bilo na vrhuncu ili u samoj jeseni karijere.

Do prije nekoliko godina turski fudbaler je skupljao lopte na utakmicama, a dok bi mu užina bili ajran i kriška hljeba. Međutim, prošlog ljeta stigla je ponuda kojoj nije mogao reći ne.

Sa 18 godina je potpisao za najglamurozniji klub na svijetu i počeo je da živi svoj san. Međutim, san je vrlo brzo postao košmar iz kojeg turski talenat još uvijek ne izlazi.

Oglasi

Avantura u Realu je počela sa brojnim povredama, stizale su jedne za drugim pa je praktično propustio cijelu jesenju polusezonu.

I baš kada se oporavio i vjerovao da će igrati češće za Gulera su počeli da pristižu bolni udarci. Jedan takav ga očekuje i nedjelju.

Naime, za meč protiv Celte Vigo Carlo Ancelotti je pripremio niz zamjena te će priliku dobiti određeni igrači koji i ne igraju često kao starteri.

Tako će protiv Celte u startnu postavu uletiti Luka Modrić, Lucas Vazquez i Brahim Diaz. Guler će ponovo na klupu i nadati se da će dobiti neki minut.

U dosadašnjem dijelu sezone na tri nastupa u La Ligi bivši fudbaler Fenerbahcea je skupio mršavih 25 minuta. Jasan je to znak da jednostavno još uvijek nije kalibar za Kraljeve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da stvar za Gulera bude gora je ta što na treninzima zaista igra odlično te svojim iskusnijim saigračima zadaje glavobolje, ali Ancelotti mu svejedno ne daje priliku za igru.

Sve se ćešće priča kako će Real na ljeto poslati Gulera na posudbu u neki drugi renomirani klub kako bi se kalio. Generalni dojam je da je tako najbolje za sve strane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Poruka za sve mlade talente koji bi da se proguraju u realu. Klupa, tribine, b tim, razočarenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi