Rakitić izjavom doveo Dalića u iskušenje, pa poslao poruku Modriću: "Ljut sam na njega jer..."
Foto: Marca/Screenshot

Hrvatski veznjak je govorio za Marcu

Rakitić izjavom doveo Dalića u iskušenje, pa poslao poruku Modriću: "Ljut sam na njega jer..."

Admin Čaušević

Ivan Rakitić je januaru napustio Evropu te je odlučio karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. U razgovoru za uglednu Marcu je nagovijestio povratak u reprezentaciju Hrvatske. Uz to je otkrio zašto je ljut na svog dugogodišnjeg reprezentativnog kolegu Luku Modrića. 

Rakitić je zbogom dresu Vatrenih rekao prije duže od tri godine, međutim nakon posljednjih izjava mogao bi dovesti selektora Zlata Dalića na iskušenje.

Novinar Marce je pitao da li postoji mogućnost da se Rakitić vrati u selekciju nacionalnog tima kao što je to uradio Toni Kroos. Novi fudbaler Al Shababa je dao korektan odgovor.

"Zvali su me i razgovarali smo o tome, to je tačno. Prvo što su rekli u Hrvatskoj bilo je: 'Ako može Toni Kroos, može i Ivan.' Vidio sam nekoliko takvih komentara, ali ne razmišljam o tome tako."

"Na predstojećem Evropskom prvenstvu zaslužuju igrati oni koji su ga izborili. Za dva sedmice reprezentacija Hrvatske bit će u blizini, u Abu Dhabiju, gdje će igrati prijateljske utakmice. Pozvali su me da ih posjetim i budem s njima. Hrvatska reprezentacija baš uvijek može računati na moju pomoć u svemu."

Oglasi

Rakitić je poručio da ako ga u slučaju nužde Dalić pozove da uopšte neće previše razmišljati te da će se odozvati pozivu.

"Pozove li me Hrvatska zbog nužde, ako se bilo što desi i zatreba me na terenu, ja ću se, naravno, odazvati i dati 100 posto. Ali nadam se da se to neće desiti. Ponavljam, desi li se bilo što i zatrebam li im, oni mogu računati na mene. To zna selektor Dalić, a i cijela Hrvatska. Ne bih mogao reći ne toj sjajnoj ekipi."

Novinara Marce je zanimalo i kako Rakitić sada iz daljine gleda na Luku Modrića čije se vrijeme u Realu bliži kraju jer mu ističe ugovor.

Rakitić je kazao kako je ljut na svog bivšeg kapitena iz reprezentacije zato što je postigao nedavno gol njegovoj Sevilli i to za pobjedu Reala.

"Šta da kažem. Prvo mi je žao što ga gledam iz daljine. Ljut sam na njega jer je zabio Sevilli. To mi se nije svidjelo. Luka predstavlja sreću za mene i za sve nas jer možemo uživati u njemu kao osobi."

Oglasi

"Rastužuje me to što to on to mora dokazivati iz dana u dan. Ne treba nam dati više ništa. Samo se treba uživati gledjaući ga. Ono što u Luki imaju njegovi saigrači, Real, njegovi navijači, predsjednik je neizmjerno bogatstvo."

Poslije toga je uslijedio niz hvalospjeva na račun osvajača Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nadam se da će nastaviti igrati u Realu jer je nezamislivo vidjeti Real ili La Ligu bez Luke. On je taj koji mora donijeti odluku. Zna da ga volim kao starijeg brata. Prošli smo mnogo stvari zajedno."

"Modrić je dio moje porodici, dio mene. Bilo bi zadovoljstvo gledati njegovu magiju, njegovo ponašanje i njegov osmijeh", završio je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti