VIDEO: E. Ganibegović

Samo bod za Tuzlake

Nakon utakmice u Kaknju navijači Slobode održali predavanje svojim fudbalerima

Haris Zilić

FK Sloboda remijem je otvorio proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH. U gostima su remizirali protiv Rudara iz Kaknja rezultatom 2:2 u veoma zanimljivoj utakmici u kojoj je Rudar i vodio sa 2:1, ali Tuzlaci su se na kraju spasili poraza.

Stadion u Kaknju je bio lijepo ispunjen, a oba tima su imala podršku navijača jer je stigla i grupa navijača Slobode.

Po završetku utakmice dva različita raspoloženja među navijačima. Dok su domaći navijači skandirali fudbalerima Rudara nakon sjajne borbe i poziitivnog rezultata, raspoloženje među Tuzlacima je bilo drugačije.

Navijači Slobode su pozvali fudbalere i održali im kratko predavanja nakon utakmice jer nisu bili zadovoljni samo bodom protiv tima iz Kaknja koji je prije ove utakmice bio u opasnoj zoni.

Nakon 16. kola razlika između Sloboda i Sutpčanice u vrhu tabele je ostala tri boda u korist Tuzlaka jer je i Stupčanica sinoć remizirala u Zenici protiv Čelika rezultatom 1:1.

U narednom kolu Slobodu očekuje još jedno neugodno gostovanje ovaj put u Bihaću kod ekipe Jedinstva, dok će Stupčanica u Olovu dočekati tim Tomislava.

Što se tiče kakanjskog Rudara oni u narednom kolu 17. kolu Prve lige FBiH gostuju kod ekipe Goražda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Lider je dakle Sloboda sa 37 bodova, Stupčanica ima 34 osvojena boda. Na začelju tabele Mladost ima 14 bodova, kao TOŠK, dok su Zvijezda i Rudar skupili 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.