Sjajan meč Rudara i Slobode, vrijedna pobjeda za TOŠK
Sa meča u Kaknju

Uzbudljiv program u nedjeljnom programu 16. kola Prve lige FBiH

Sjajan meč Rudara i Slobode, vrijedna pobjeda za TOŠK

S. Mlaćo, foto: E. Ganibegović

Danas su odigrana tri meča 16. kola Prve lige FBiH, a između ostalih fenjeraš Rudar je remizirao protiv jesenjeg prvaka Slobode. Završilo je 2:2, uz dosta uzbuđenja po teškom terenu.

Sloboda je bila bolji rival na startu meča, no vremenom je Rudar došao do posjeda lopte, te bio ravnopravan rival. Ipak, u 38. minuti Kurtalić spašava jednu lopta da ostane u terenu, a Dilaver dolazi do iste i ubacuje u mrežu.

Pred kraj prvog dijela 1:1. Iskusni Idriz Džafić koristi lošu reakciju golmana Slobode Azira Muminovića i vraća stvari na početak.

Drugi dio je počeo otvoreno. Igrala se 53. minuta kada je Ahmed Hasanović matirao Muminovića. Prethodno je želio šutirati Žerić, lopta ga je prevarila, ali otišla ka Hasanoviću koji je bio precizan i sve je odlično ispalo za Rudar.

Sve je moglo biti riješeno u 70. minuti kada je Džafić imao veliku šansu za Rudar, no nije se dobro snašao i ostalo je 2:1. U 81. minuti 2:2. Pogodio je ponovo Haris Dilaver, a zatim je Sloboda imala veliku šansu za potpuni preokret, no ostalo je 2:2.

Do kraja je ostalo 2:2, te sigurno zadovoljniji mogu biti gosti koji su zadržali tri boda prednosti nad Stupčanicom. Rudar ostaje u žestokoj borbi za opstanak.

Oglasi

TOŠK je upisao tri vrijedna boda protiv FK Budućnost (2:0). Gosti su sa mnogo problema s povredama došli u Tešanj, no na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U 55. minuti ipak gosti su kaputirali i TOŠK je zasluženo poveo. Strijelac je bio Tarik Jašarević, da bi pred sami kraj konačnih 2:0 postavio Dino Dizdarević.

Svoje navijače obradovao je i FK Gornji Rahić koji je savladao Radnik iz Hadžića 4:0. Strijelci su bili Amer Softić, Eldin Mehmedović, Amar Čaušević i Nikola Mazić.

Prva liga FBiH, 16. kolo:

FK Rudar Kakanj - FK Sloboda 2:2

Oglasi

FK Rudar: Čalaković, Musić, Hasanović, Čehajić, Džafić, Musić, Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović, Žerić.

FK Sloboda: Muminović, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Beganović, Ignjatović.

NK TOŠK - FK Budućnost 2:0

NK TOŠK: Kulić, Borovčanin, Kerla, Duraković, Nuhanović, Obradov, Gasal, Šehić, Mujkić, Jašarević, Đelibašić.

FK Budućnost: Ikanović, Muratović, Trumić, Husić, Čehajić, Šehić, Berbić, Smajlović, Imamović, Diallo, Huseinspahić.

FK Gornji Rahić - FK Radnik 4:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Gornji Rahić: Bahor, Bošnjaković, Ćosić, Mazić, Zečić, Čaušević, Fačić, Softić, Mehmedović, Biserović, Kadrić.

FK Radnik: Kršić, Musić, Hukić, Konjhodžić, Nargalić, Bešić, Jašarević, Rizvo, Drina, Jusupović, Sabljica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Odlicna utakmica u Kaknju,prava za gledati zao mi je sto Rudar nije uzeo 3 boda,tanka im je obrana.Hanđic
3 0
Delegat
Sto niste pobijedili raspravite sa svojim golmanom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi