Hadžibeganović: "Gostovanja u ovoj ligi su dosta teža nego u WWin ligi..."

Novopečeni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine

Hadžibeganović: "Gostovanja u ovoj ligi su dosta teža nego u WWin ligi..." · Intervju

E. Oštraković

Jedno od novih imena na spisku igrača selektora Igora Jankovića na koje računa za martovsku utakmicu protiv Slovenije je fudbaler tuzlanske Slobode, desni bek Harun Hadžibeganović.

Naime, naša mlada reprezentacija 22. marta igra utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik je Slovenija.

Do sada je Sloboda već imala jednog predstavnika u mladoj reprezentaciji BiH, a to je štoper Nermin Mujkić, a sada mu se pridružio i Hadžibeganović.

Bio je Hadžibeganović 2021. godine na posudbi u ekipi Vis Simm-bau, a nakon povratka na Tušanj objeručke je prihvatio šansu koju je dobio i na najbolji mogući način je iskoristio.

Kao kruna sjajnih nastupa u dresu Slobode stigao je poziv u mladu reprezentaciju BiH. Kakav je osjećaj?

"Osjećaj je iskreno nevjerovatan. Obući dres reprezentacije je nešto posebno i zato se nadam da ću opravdati poziv selektora i u što boljem svjetlu predstaviti svoj grad i klub".

Oglasi

Ovo je samo dodatni motiv za još veči rad, a ko zna možda i transfer?

"Sasvim sigurno da je ovaj poziv velika motivacija za dalje. Na meni je da se trudim i radim koliko god je to moguće, a onda ćemo vidjeti šta će budućnost donijeti".

Slobodi je u prvom dijelu sezone išlo jako dobro, a to najbolje pokazuje prvo mjesto na tabeli. Kakva su očekivanja od borbe sa Stupčanicom?

"Ekipa Stupčanice je sve pozitivno iznenadila organizacijom i uslovima za rad i sve je rezultiralo dobrom igrom i stanjem na tabeli. Na pola smo puta, ništa nije riješeno. Mi imamo sve u našim rukama i nadam se da ako budemo pravi da prvo mjesto neće doći u pitanje".

U nedjelju se nastavlja prvenstv, Sloboda gostuje Rudaru. Kakva su očekivanja?

"Iskreno, moje je mišljenje da su u ovoj ligi dosta teža gostovanja nego u WWin ligi. Svaki protivnik ima poseban motiv protiv Slobode zbog same historije kluba i broja navijača. Očekuje nas teška utakmica na nezgodnom terenu, ali ako ponovimo partije iz prve polusezone rezultat će biti dobar", rekao je Hadžibeganović.

Hadžibeganović je u prvom dijelu sezone odigrao petnaest utakmica u dresu Slobode i uspio je upisati tri asistencije, ali se nije upisivao u listu strijelaca.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676827692
trkaća kokoš bez glave, za tri sezone nije uspio centrirat nijednom kako treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi