Povrijedio se jučer protiv Rudara

Novi problem za Slobodu: Poznato koliko će Muminović odsustvovati s terena

Endin Čaušević, foto: Eldar Ganibegović

Fudbaleri Slobode jučer su remizirali na gostovanju protiv kakanjskog Rudara odigravši 2:2 u meču 16. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Golman ovog tima Azir Muminović se povrijedio u drugom dijelu, te je poznata težina njegove povrede.

Sloboda je stigla u Kakanj pod imperativom pobjede, ali je Rudar pružio odličan otpor i uspio na kraju da osvoji bod.

Gosti s Tušnja su vodili sa 1:0 golom Dilavera, ali je Rudar uspio da preokrene na 2:1 kada su Džafić i Hasanović zatresli mrežu tuzlanskog kluba.

Ipak, u samom finišu utakmice Sloboda je uspjela izbjeći poraz. U centru pažnje našao se Dilaver koji je drugim pogotkom postavio konačnih 2:2.

Međutim, problemima nije bilo kraja za Zlatana Nalića jer je sredinom drugog poluvremena morao iz igre izvesti golmana Muminovića koji se žalio na probleme s povredom i nije mogao da nastavi utakmicu.

Kako saznajemo Muminović je odradio danas detaljnje preglede i van terena će biti prema svemu sudeći do kraja marta.

To znači da će Nalić biti bez svog prvog golmana u meču protiv Jedinstva, a ako oporavak bude tekao kako treba Muminović bi trebao biti u konkurenciji za meč protiv Budućnosti iz Banovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda je trenutno prvoplasirana na tabeli Prve lige BiH sa 37 bodova i ima tri boda više u odnosu na Stupčanicu koja je za vikend remizirala u derbiju protiv Čelika.

Tuzlanski tim u narednom kolu gostuje u Bihaću ekipi Jedinstva i jasno je da Nalić neće moći računati na tom meču na Muminovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.