Igrač Manchester Uniteda zbog ramazana "nestao" s društvenih mreža: "Postiš, a tu gledaš loše..."

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Manchester Uniteda, Amad Diallo, iznenadio je jučer javnost odlukom da izbriše sve svoje profile sa društvenih mreža, a sada je objasnio da je to odlučio da uradi zbog ramazana.

Diallo je u Manchester United stigao početkom 2021. godine iz Atalante sa 21 milion eura, ali se na Old Traffordu još uvijek nije naigrao.

Proteklu sezonu proveo je na posudbi u Sunderlandu, a ljetos je odbio da napusti Crvene đavole i odlučio je ostati kako bi se izborio za minutažu kod Erika ten Haga.

Međutim, Diallo u tome nije baš uspio jer je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tek 63 minute na tri utakmice za Manchester United i jasno je da Ten Hag na ovog 21-godišnjaka previše ne računa.

No, Diallo se jučer našao u centru pažnje nakon što su mnogi vidjeli da više nema njegovih profila na društvenim mrežama.

Igrač Uniteda naprasno je "nestao" s Instagrama, TikToka i Facebooka, ali je morao da objasni zašto je to uradio jer su navijači počeli da ga kritikuju zbog toga i šalju mu poruke mržnje zbog čega se on oglasio.

Reprezentativac Obale Slonovače je poručio da je odlučio da izbriše profile na društvenim mrežama i to zbog ramazana.

"Deaktivirao sam profile na društvenim mrežama na mjesec dana kako bih se fokusirao na ramazan. Zaustavite mržnju, nema ništa loše u onome što sam uradio", rekao je Diallo i dodao.

"Ovo je sveti mjesec za mene i društvene mreže su mjesto gdje se mogu vidjeti loše stvari tokom posta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diallo nije imao namjeru da se oglašava na ovu temu, ali kada je vidio kakve komentare mu ostavljaju i nagađaju zbog čega je izbrisao svoje profile odlučio je da se oglasi kako bi im dao objašnjenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.