Igra za Real Madrid, posti za ramazan i otkriva zašto mu to nije problem: "Reći ću šta je bitno..."

Antonio Rudiger ne propušta post bez obzira na treninge i utakmice

Igra za Real Madrid, posti za ramazan i otkriva zašto mu to nije problem: "Reći ću šta je bitno..."

Endin Čaušević

Za muslimane jučer je nastupio sveti mjesec ramazan, a poznato je da ima i dosta fudbalera koji poste bez obzira na obaveze koje imaju u svojim klubovima. Jedan od njih je i Antonio Rudiger koji je objasnio zašto njega nije problem da trenira i igra utakmice dok posti tokom ramazana.

U prethodnih nekoliko godina svjedočili smo da se prekidaju utakmice na nekoliko minuta kako bi fudbaleri islamske vjeroispovijesti mogli da iftare, a mnogima nije jasno kako oni uspiju da podnesu sav taj napor tokom posta.

Fudbaleri koji su posvećeni islamu nemaju problem da poste tokom mjeseca ramazana i pored učestalih treninga i utakmica koje imaju.

Mnogima nije bilo jasno kako oni imaju snage da treniraju nekoliko puta dnevno i posebno igraju utakmice dok poste, ali mnogi od igrača islamske vjeroispovijesti pokazali su prethodnih godina da to njima uopšte nije problem.

Jedan od njih je i defanzivac Real Madrida, Antonio Rudiger, koji posti tokom ramazana već godinama iako igra na vrhunskom nivou i iz sezone u sezonu ima sve više utakmica.

Oglasi

Rudiger je ovaj put odlučio da objasni zbog čega fudbalerima nije problem da poste tokom ramazana iako imaju treninge i utakmice u žestokom ritmu tokom sezone.

"Da li ramazan nešto mijenja nama fudbalerima? Za mene ne, navikao sam na to. Ništa ne jedem, ništa ne pijem i to strogo poštujem. Nije lako, ali i to je vježba i najbitnije je da sam sa sobom u glavi to riješiš i shvatiš šta treba da radiš", rekao je Rudiger i dodao.

"Kada sam shvatiš da sve možeš onda je lako. To je jedno od 'oružja' koje ja imam, moj mentalitet i lakoća da u glavi posložim stvari kako treba. Na kraju mogu jednostavno reći da post tokom ramazana za mene uopšte nije nikakav problem".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Onima koji nisu upoznati previše s islamom i postom tokom ramazana nije bilo nikada jasno kako fudbaleri uspiju po cijeli dan ništa da ne jedu i ne piju, a potom igraju utakmice i na njima se uopšte ne vidi razlika.

Rudiger je jedan u nizu koji je pokušao da objasni da to uopšte ne predstavlja nikakav problem, a ono što je najbitnije na igračima koji poste se tokom utakmica uopšte ne primijeti nikakva razlika kada dođe mjesec ramazan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
A na terenu ubi i protivnika i fudbal-vjernik
0 2
Pajkan
Ma nije to frka..vec Antonio staro islamsko šiti and suniti name.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi