Za njega nema zime: Ten Haga već čeka novi posao ako ga otjera Manchester United
Erik Ten Hag bi opet mogao na klupu Ajaxa?

Vraća se u staro jato?

Za njega nema zime: Ten Haga već čeka novi posao ako ga otjera Manchester United

E. Ganibegović

Usljed loših rezultata Manchester Uniteda ove sezone sve više se priča o promjeni trenera. Erik Ten Hag, međutim, ne treba da bude zabrinut kada je posao generalno u pitanju, jer ima opcija i van Old Trafforda.

Jučer je Manchester United rezultatom 2:0 slavio protiv Evertona. Radi se o utakmici 28. kola engleske Premier lige.

Bez obzira na pobjedu protiv Karamela, pozicija Erika Ten Haga i dalje je u zraku. Njegov status na funkciji menadžera Crvenih đavola nije siguran.

On već drugu sezonu vodi klub s Old Trafforda i ove sezone su rezultati dosta lošiji nego što je to bilo prošle i dosta se u posljednje vrijeme priča o njegovoj smjeni.

Po svemu sudeći klub ove sezone neće izboriti plasman u Ligu prvaka iz koje je ove sezone ispao u grupnoj fazi.

Osim toga što je ispao, bio je posljednji na tabeli u grupi s Bayernom, Galatom i Kopenhagenom, pa čak nije nastavio evropski put niti u 1/16 finala Evropske lige.

Oglasi

Ten Hag se vraća u Ajax?

Sa svim tim u vezi, nije ni čudo da se priča o smjeni Ten Haga. Međutim, čini se da za nizozemskog stručnjaka nema zime.

Prije dolaska u United on je s dosta uspjeha vodio Ajax. Ajax, koji je ove sezone samo sjena one dominantne ekipe i koji muči veliku muku.

John van't Schip imao je loš početak sezone i klupski čelniici razmatraju promjenu trenera. Navodno je prva želja Erik Ten Hag.

Podsjetimo, Ten Hag je s Ajaxom osvojio naslov prvaka Nizozemske. S ovim klubom stigao je i do polufinala Lige prvaka 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međunarodni mediji javljaju da će Ten Hag na klupi Uniteda biti najmanje do kraja tekuće sezone. Nakon toga će Sir Jim Ratcliffe, novi dioničar kluba, odlučiti šta i kako dalje kada je saradnja s njim u pitanju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi