Hrvatski fudbaler službeno će dobiti novu ponudu Real Madrida (Foto: EPA)

Kraljevi kreću u 'akciju'

Ko će biti 'desetka' Reala naredne sezone? Današnje vijesti iz Madrida slute dosta toga!

Midhat Šljivak

Luka Modrić dres s brojem 10 u Real Madridu nosi od sezone 2017/2018. Preuzeo je broj od Jamesa Rodrigueza, a današnje vijesti iz Španije slute kako bi slavni Hrvat i naredne sezone mogao nositi slavnu 'desetku'.

Real Madrid u narednim danima službeno namjerava ponuditi jednogodišnji nastavak saradnje Luki Modriću, te još dvojici iskusnih fudbalera kraljevskog kluba.

"Luka Modrić, Nacho i Lucas Vazquez dobit će ponude za jednogodišnji nastavak saradnje", navodi Marca, a ove navode potvrdio je novinar Jose Felix Diaz.

"Sva trojica će ubrzo dobiti ponude za produžetak saradnje na jednu godinu. S Nachom se već razgovaralo, s njim neće biti problema ako odluči ostati. Modrić i Lucas još nisu kontaktirani", navodi Diaz.

Luka će dakle dobiti ponudu Kraljeva za nastavak saradnje. Ipak, Carlo Ancelotti će mu jasno saopštiti kako u narednoj sezoni neće imati ulogu kao dosad i odluka o ostanku će biti samo Modrićeva.

"Klub će se pobrinuti oko ugovora. On najbolje zna šta će odlučiti i odluka će biti samo njegova hoće li ostati u klubu. On je vrhunski momak, veoma je ponizan i zaista ga volim, Ali, ne znam da li želi ostati i biti rezerva", rekao je nedavno Ancelotti.

'Desetka' Reala za sada još uvijek pripada Modriću. Govorilo se o tome da bi je mogao preuzeti Kylian Mbappe, no Španci tvrde kako će francuski fudbaler ipak nositi dres s brojem 9.

Ako Modrić na kraju ipak odluči otići iz kluba vrlo je moguće da će njegov broj naslijediti mladi Turčin Arda Guler ili da će otići u ruke mlade brazilske zvijezde Endricka.

Saudijci šalju ogromne ugovore ovim fudbalerima

Jose Felix Diaz otkriva kako je Saudijska Arabija krenula po ovu trojicu fudbalera Real Madrida, ali i po Ferlanda Mendyja.

"Saudijci pokušavaju doći do Modrića, Nacha, Mendyja i Lucasa. Nude im više novca i duže ugovore od Real Madrida. Još uvijek se ne zna šta će igrači odlučiti", navodi Diaz.

Naravno, Luka Modrić je taj o čijoj se budućnosti najviše priča. Hrvat u 39. godini života igra zaista čudesno i na vrhunskom je nivou.

Uvjeren je Modrić kako može odraditi barem još jednu sjajnu sezonu na velikoj sceni. Ipak, Ancelotti je bio iskren prema njemu i poručio mu je da ne očekuje previše od naredne sezone, te bi to moglo biti ključan faktor u svemu.

Modrića jedva čekaju u drugim klubovima. Saudijci mu doslovno nude koliko novca želi, a tu su ponude i iz Sjedinjenih Američkih Država koje su također izuzetno atraktivne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kakvu god odluku donio Luka Modrić će ostati ikona kluba u čijem je dresu odigrao 520 utakmica i s kojim je osvojio apsolutno sve, a najvrjednija nagrada je svakako ona za najboljeg fudbalera svijeta 2018. godine.

Modrić je u dresu kraljevskog kluba već 12 godina, a u 520 utakmica ima učinak od 39 postignutih golova i 83 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.