Djeluje nestvarno i nerealno: Mali klub piše historiju i kreće po Luku Modrića!
Hrvatski veznjak na kraju sezone će znati svoju sudbinu (Foto: Pixsell)

Nevjerovatna ponuda

Djeluje nestvarno i nerealno: Mali klub piše historiju i kreće po Luku Modrića!

Midhat Šljivak

Luka Modrić česta je tema španskih i evropskih medija. Svi se pitaju hoće li hrvatski fudbaler karijeru nastaviti i u narednoj sezoni, a najavljeno je da će se odluka donijeti na kraju sezone. 38-godišnjaka čekaju brojne ponude, a za njegov potpis će se pokušati izboriti i mali turski klub Eyupspor.

Mali turski tim Eyupspor juriša ka turskoj Super ligi. Trenutno je ovaj tim vodeći u Prvoj ligi s 49 bodova i već se polako sprema za učešće u društvu najboljih turskih klubova.

Na klupi već imaju veliko ime. To je čuveni Arda Turan koji svojim vezama pokušava dovesti što veća imena u klub, a turski mediji tvrde da će Eyupspor na kraju sezone krenuti po, vjerovali ili ne, Luku Modrića.

"Eyupspor će poslati ponudu Luki Modriću ako ne produži ugovor s Real Madridom. Učinit će to ako izbori plasman u Super ligu", pišu turski mediji.

Naravno, nerealno je očekivati da mali turski tim uspije doći do jednog od najboljih veznih fudbalera svih vremena. Ako odluči nastaviti karijeru Modrić će sigurno imati ponude koje će biti daleko iznad ove malog turskog kluba.

Oglasi

Ipak, oni su odlučni pokušati. Apsolutno nemaju šta izgubiti i predstavit će projekat na kraju sezone hrvatskom veznjaku.

Djeluje nerealno, ali ovo je definitivno veoma hrabar pokušaj rukovodstva Eyupspora, kluba koji očigledno ima velike planove za budućnost.

Eyupspor je tim smješten u Istanbulu. Osnovan je 1919. godine, a kapacitet Eyup stadiona im je samo 2.500 sjedećih mjesta. Ipak, planirano je da se ovaj stadion renovira i najavljen je pravi ljepotan.

Oglasi

Ovako izgleda trenutni stadion ovog malog turskog kluba.

Arda Turan trener, nekoliko poznatih lica je u ekipi

Eyupspor je za trenera imenovao slavnog turskog fudbalera Ardu Turana i to se ispostavio kao izuzetno dobar potez.

Nakon 21 odigrane utakmice ovaj tim je prvoplasirani na tabeli s 49 bodova, sedam više od prvih pratilaca Goztepea i Kocaelispora.

Dres ovog malog turskog tima nosi nekoliko poznatih fudbalskih imena. Tu Caner Erkin, Sinan Gumus, Mustafa Pektemek, Francis Ezeh, Fredy, Samu Saiz, Prince Ampem, Luccas Claro, Gianni Bruno...

Dovođenje Luke Modrića nadmašilo bi apsolutno sve transfere. To bi definitivno bio najveći trenutak u historiji ovog kluba, naravno uz prvi plasman u Super ligu ikad.

Do sada je ovaj klub uglavnom igrao niželigaška takmičenja. Prva liga im je često bila san, a sada sanjaju mnogo više i na putu su do najvećeg uspjeha u historiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JanSobieski
Veće su šanse da se vrati u Zrinju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi