Englezi se "zaigrali"

Simuliran žrijeb parova Lige prvaka: Svi osim Bayerna i Arsenala bi odmah potpisali!

Admin Čaušević

Liga prvaka ulazi u samu završnicu. Ostalo je osam klubova koji će se boriti za najprestižniji klupski trofej u svijetu fudbala. Žrijeb parova četvrtfinala će biti obavljen u petak u Nyonu.

Arsenal, Manchester City, PSG, Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, Bayern i Borussija Dortmund su klubovi koji će se naći u žrijebu parova osmine finala.

Engleski The Sun je dan uoči žrijeba odlučio obaviti simulaciju parova, a moglo bi se reći da su najteže prošli Bayern i Arsenal i to radi potencijalnih parova polufinala.

Prema rezultatima simuliranog žrijeba Bayern bi u četvrtfinalu igrao protiv Barcelone, a u eventualnom polufinalu vrlo izvjesno na Real, dok su najveće šanse da ga u finalu čeka Manchester City.

Ove sezone neubjedljivom Bayernu je posljednjih godina Barcelona redovna mušterija, dok se sa Realom i ne provodi baš najbolje pa se Nijemcima sigurno ne bi svidio ovakav ishod.

Na istoj strani simuliranog žrijeba se našao i Arsenal koji bi u četvrtfinalu igrao protiv Real Madrida te bi na neki način Topnici imali najteži mogući zadatak pošto su Kraljevi najopasniji upravo u ovoj fazi takmičenja.

Topnici su se nakon 14 godina našli među osam najboljih timova i sigurno bi voljeli da za rivala dobiju neku drugu ekipu pored Real Madrida.

Što se tiče ostatka simuliranog žrijeba zanimljiv par četvrtfinala bi sigurno činili Manchester City i PSG. Građani brane titulu i na neki način su sigurno favoriti.

Četvrti par simuliranog žrijeba je možda i najviše izjednačen, ali i najmanje atraktivan jer bi se sastali Atletico Madrid i Borussia Dortmund. Pobjednik tog para bi išao na boljeg iz duela City - PSG.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, na stvarnom žrijebu će osim parova četvrtfinala biti žrijebani i potencijalni parovi polufinala. Susreti četvrtfinala se igraju 9. i 10. aprila, a revanš mečevi su sedam dana kasnije.

Podsjećanja radi, finale Lige prvaka za sezonu 2023/24 bit će održano u Londonu na stadionu Wembley, a Englezi se nadaju da će City i Arsenal uspjeti izboriti finale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.