Sve osim gospodin: Prijetnja prstom je ništa kako je Arteta mogao proći zbog svoje sramote!

Arsenal je izbacio Porto

Sve osim gospodin: Prijetnja prstom je ništa kako je Arteta mogao proći zbog svoje sramote!

A. Čaušević

Boljim izvođenjem penala protiv Porta Arsenal je nakon dugog niza godina ušao među osam najboljih timova Evrope, međutim susret na Emiratesu je obilježilo sramotno ponašanje Mikaela Artete.

Iako Arteta vrlo često djeluje kao gospodin na klupi i tokom press konferencija, nakon utakmice protiv Porta, trener portugalskog velikana je otkrio tamnu stranu španskog stručnjaka.

Scena na kojoj Conceincao prstom prijeti Arteti nakon revanš susreta osmine finala Lige prvaka Arsenal - Porto za kratko vrijeme odmah je postala viralna na društvenim mrežama.

Na pressici poslije meča Sergio Conceicao je otkrio kako je Arteta njega i njegove kolege vrijeđao tokom cijelog meča.

Upravo je to razlog zašto je poslije meča umjesto trener Porta Arteti nije uopšte pružio ruku već mu je uputio ozbiljne prijetnje prstom.

Oglasi

Naime, tokom cijelog meča šef struke Arsenala je na španskom jeziku posvao i vrijeđao porodice portugalskih trenera i igrača, barem tako tvrdi Conceincao.

"Arteta mi je vrijeđao familiju. Rekao sam mu da osoba koju je vrijeđao više nije među živim. Neka se brine da bolje trenira svoj tim", objasnio je Conceincao svoj gest.

Izvori iz Arsenala su negirali optužbe koje je Conceicao iznio na Artetin račun. Možda i očekivano na neki način.

Zanimljivo da ovo nije bio prvi put da se portugalski trener susreće sa uvredama. Slično se desilo 2021. godine kada su igrali Porto i Chelsea, a Plavce je predvodio Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Vrijeđao me gospodin pored... Moj engleski nije savršen, nema smisla o tome pričati. Ne znam šta je razlog za takvo ponašanje", govorio je Conceincao tada.

Podsjećanja radi nakon poraza od 1:0 u Portugalu, Topnici su identičnim rezultatom slavili u Londonu, a dalje su prošli boljim izvođenjem penala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Ovaj cim izgubi neko ga vrijeđa ..koliko se sjećam vrijeđao ga je i guardiola i tuchel .. svi Portugalci isti..ciganija poprilicna
2 0
Palanori
To je zapravo arteta vrijedao malu gnjidu sa SS-ba jel je covjek cuo kolika je zapravo ovaj gnjida i da omalovazava njega i igrace na portalu SS-ba...a sergio je mislio da je to njemu bilo upuceno(neznajuci sta se desava na SS-ba) nakon toga on mu je zaprijetio...tada mu je arteta objasnio za gnjidu zvanu guzijaaa sa SS-ba i kakva je on gnjida zapravo,na to mu je sergio rekao arteta u pravu si svaka ti cast i dobacio je jos u prolazu nije samo najveca GNJIDA na portalu SS-ba nego i na cijelome SVIJETU... oprostite vjerni citaoci portala samo sam htio izreci pravu istinu sta se izdesavalo izmedju sergia i artete...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti