Na meču Hajduka i Lokomotive

Torcidi stigla navijačka braća, zajedno su palili transparente koje su ukrali iz muzeja

Edmir Škorić

U subotu je Hajduk ugostio Lokomotivu u 27. kolu SuperSport HNL-a, a domaći tim je razočarao i izgubio s 2:1.

S dva gola Roberta Mudražije, Lokomotiva je slavila na Poljudu protiv Hajduka koji je od 24. minute igrao sa igračem manje jer je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona.

Na 0:1 se Hajduk imao priliku vratiti, ali je Marko Livaja očajno izveo penal. Htio je panenkom da zatrese mrežu, ali je njegov udarac odbranio golman gostiju iz Zagreba. Livaja je zabio golčinu u nadoknadi, no bio je to tek utjehe vrijedan pogodak.

Poraz je Hajduk doveo u tešku situaciju i sada zaostaje četiri boda za vodećom Rijekom koja je danas slavila sa 1:0 u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Navijači Hajduka, Torcida, pohvalila se udarnim transparentima navijača Porta koji su navodno nestali iz muzeja u Portu.

Torcidi je danas pomogla grupa navijača Benfice iz Lisabona s kojima su u dobrim odnosima. Inače, članovi Torcide su bili u Portu na derbiju Porta i Benfice i vjerovatno su to gostovanje iskoristili da ukradu transparente navijača Porta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iako se navijači obično hvale ukradenim transparentima koje dobiju na osnovu navijačkih sukoba, ovaj put su očito na jedan lakši način navijači Hajduka došli do svog cilja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.